Gamebox: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö 99-82


Pyrintö

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö
Aika: 18.1.2020
Paikka: Joensuun Urheilutalo
Lopputulos: 99-82 (25-20, 27-27, 19-19, 28-16)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 4 (Pyrintö) ja 7 (Kataja) olevien joukkueiden kolmas kohtaaminen kuluvalla kaudella. Kataja on voittanut kaksi ensimmäistä. Isännät etenevät kolmen peräkkäisen kotivoiton putkessa (Kouvot, KTP, Vilpas), Pyrintö puolestaan on voittanut neljä edellistä peliään (Karhubasket, Korihait, Ura Basket, Kouvot).

Kataja on saanut sairastupansa tyhjäksi, Pyrintö odottelee edelleen alkukauden sivussa olleen Petri Heinosen paluuta.

Ratkaisu:
Kotijoukkue saa tunnelmallisessa takavuosien kotisalissaan pelinsä heti alussa oikeisiin uomiin. Tekeminen on pirteää ja kun heittopäiväkin näyttää olevan mitä mallikkain jäävät tamperelaiset takamatkalle. Kiitos hyvän keskittymisen Kataja onnistuu välttämään usein turmiolliset pitkäkestoiset heikot hetket pelin sisällä, löytää kerta toisensa jälkeen keinot vastata Pyrinnön rynnistyksiin ja ottaa ansaitut sarjapisteet.

MVP:
Samuli Vanttaja, Kataja:
19 pistettä (pelitilanneheitot 8/10 (3 pisteen heitot 2/3), vapaaheitot 1/2)
4 levypalloa
ei menetyksiä
+- -luku -2
teholuku 20
(22 peliminuuttia)

Aloittaa pelin viisikossa ja pelaa muun joukkueen tapaan huomattavan energisesti heti ensiminuuteista. Hyvän hyökkäyspelin ohella tekeminen on mallikasta myös puolustuspäässä.

Tilastopoimintoja:
Ottelussa heittetään hyvillä prosenteilla. Kataja onnistuu 2 pisteen heitoissaan 64-prosenttisesti, Pyrintökin 57. Kolmoset isännät upottavat jopa 61 prosentilla (14/23) ja kun Pyrintö jää 26:een (6/23) on tässä yksi ottelun avainasioista.

Katajalle kirjataan peräti 25 koriin johtanutta syöttöä (Pyrinnölle 18) mikä kertoo ennen kaikkea kollektiivisesta onnistumisesta hyökkäyskorilla.

Muuta:
Jarred Ogungbemi-Jackson (23/5/11 syöttöä/+22/kentän paras teholuku, 32) on loistavalla pelipäällä. Pallonkäsittely, korille ajot ja viimeistelyt milloin mistäkin asennosta, kaukoheittopeli – jälleen kerran loistava suoritus joukkueen kapteenilta.

Jarekious Bradley (17/10/4 s./+23/teholuku 26) on toinen Kataja-pelaaja, joka pystyy erityisen tasapainoiseen ja monipuoliseen otteluun.

Joni Herrala (3/3/5 s./kentän paras plusmiinusluku, +25/teholuku 10) onnistuu jälleen omilla vahvuuksillaan: energiaa ja tuloksekasta pallon liikuttelua.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Maanantaina Uudessakaupungissa pitkän tappioputkensa perjantaina Kouvolassa päättäneen Korihaiden vieraana.