Gamebox: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö 76-74


Pyrintö

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö
Aika: 25.03.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 76-74 (18-9, 28-16, 15-27, 15-22)

Asetelma:
Runkosarjakauden neljäs ja samalla viimeinen kohtaaminen. Aiemmissa matseissa Pyrintö on ollut kotonaan omaa luokkaansa, mutta Joensuussa käytiin tammikuussa tiukka vääntö (82-84) ennen kuin sarjapisteet lähtivät vieraiden matkaan.

Pyrintö (sarjasijotus: 3.) koettaa varmistaa kotiedun vähintään pudotuspelien 1. kierrokselle. Joukkueen esitykset tällä kaudella ovat olleet erinomaisia, kun muistaa että se on kärsinyt loukkaantumisista siinä missä muutama muukin. Tänäänkin riveistä on poissa kolme kovaa: kapteeni, takamies Antero Lehto sekä isosta päästä Petri Heinonen ja Joonas Cavén.

Kataja (sarjasijotus: 5.) jatkaa ilman Tommi Huolilaa ja Daniel Mullingsia eikä oikeastaan enää edes yllätä, että kun Ilari Seppälä palaa kehiin toivuttuaan lyhyestä saiurastelusta niin seuraava uusi poissaolo on jo ovella. Tällä kertaa vuorossa on joukkueen paras pistemies Topias Palmi, joka huilaa lievän vamman johdosta, varotoimenpiteenä.

Ratkaisu:
Kataja pelaa erinomaisen ensimmäisen puolikkaan, jolla se heittää ja puolustaa hyvin tapellen varsinkin levypalloista tuloksekkaasti. Moni odottaa Pyrinnön nousevan ja niin käykin coach Sami Toiviaisen puoliaikamotivoinnin jälkeen. Vierasjoukkue kaappaa levypallohallinnan nimiinsä ja vaikka heittopeli ei koko iltana oikein suju, vääntää ja kääntää Pyrintö itsensä väkisin takaisin matsiin. Loppu mennään lähes tasatahtiin. Kataja saa puolustuspäässä muutaman maukkaan stopin ja pinnojen teosta huolehtii pelipäällä oleva takamiesosasto naulaamalla ratkaisevia koripisteitä vuorotellen.

Avainpelaaja:
Ilari Seppälä (Kataja): (31 peliminuuttia) 25 pistettä (pelitilanneheitot 9/15), 3 pisteen heitot 4/9, vapaaheitot 3/3)/2 levypalloa/2 syöttöä/2
menetystä/1 riisto/1 torjunta/+- -luku -6/teholuku 23

Yhden ottelun huili on tehnyt Seppälälle hyvää. Takamies on erinomaisessa vireessä ja pitää Pyrinnön puolustuksen kiireisenä yhdessä Vincent Simpsonin (13/8/8 syöttöä/+5) kanssa. Kaukoheitto osuu komeasti ja ottelun ratkaisun avaimia ovat lopussa nähdyt vahvat korille ajot.

Tilastohaut:
Pyrintö kääntää levypallotilaston pitkän tauon jälkeen nurinniskoin ja kirjaukset luetaan ottelun loputtua sen eduksi 40-34 (hyökkäyslevyrit vieraille 15-4!).

Katajan aggressiivisesta puolustuksesta kertoo mm. kahdeksan heiton torjuntaa.

Kahden pisteen heitoissa isännillä on todellinen huippuilta: 22/31 (71 %). Pyrintö osuu huomattavasti normaalimmin: 22/48 (46 %).

Muuta:
Pyrinnön Kevin Johnson Jr. (10/10/7 riistoa) on 1. puolikkaan aivan kuutamolla, mutta tauon jälkeen pääsyy vieraiden nousuun. Nyt sisäpelaaja riehuu ihan joka puolella kenttää hakien riistoja, repien levypalloja.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
Taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu keskiviikkona kotikentällä Kouvolan Kouvoja vastaan.