Gamebox: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 94-92


Vilpas

Erinomaisessa vireessä kohti runkosarjan loppua etenevä Vilpas on Joensuu Areenalla parempi kuin aikoihin.

Ottelusta

Pelijaksot:
20-19, 24-18, 25-21, 25-34

Ratkaisu:
Erinomaisessa vireessä kohti runkosarjan loppua etenevä Vilpas on Joensuu Areenalla parempi kuin aikoihin. Sen asenne on ennakkoluuloton ja mitään pelkäämätön ja salolaiset roikkuvatkin Katajan kintereillä aluksi taitavilla yksilösuorituksilla, loppua kohden koko ajan paranevalla joukkuepelillä. Vilpas pelaa kerrassaan loistavan päätösjakson ja kokonaisuutena normaalia vaisumman Katajan pelastaa hyvän itseluottamuksen ohella jo hankittu riittävä etumatka, tarkat loppuhetkien vapaaheitot sekä yksi epäonninen Vilpas-suoritus hyökkäyskorilla viimeisellä peliminuutilla.

Avainpelaajat:
Teemu Rannikko (19/2/8 s./5 menetystä/teholuku 18/plus-miinus -luku +4) on erinomaisesta tilastorivistään huolimatta lievän loukkaantumisensa jäljiltä aavistuksen normaalia vaisumpi. Hän varmistaa kotijoukkueen voiton vapaaheittoviivalta tehden tyhjäksi Vilppaan loppuhetkien taktiset rikkomiset.

Tony Easley (20/6/6 tor./teholuku 26/+6) esiintyy molemmissa päissä kenttää huomattavan pirteästi. Viisi torjuntaa avauspuolikkaalla lupailee seuraennätyksen (6) rikkoutumista mutta lopulta Easley tasaa sen – lyhyen ajan sisään toistamiseen.

Tommy Scrubb (13/5/2 s./3 riis./teholuku 18/+6) on parhaimmillaan puolustuspäässä, minkä mm. Monyea Pratt (4/7/1 tor./-6) huomaa kerta toisensa perään. Trevis Simpson (23/1/3 s./teholuku 12/-4) on vaikeuksissa taitavan Doug Wigginsin kanssa, mutta paikkaa tilannetta hyvällä hyökkäyspelaamisellaan. Lamayn Wilson (13/8/2 s./2 riis./teholuku 18/+-0) takeltelee vapaaheitoissaan (1/5) eikä ole hyökkäyspäässä aivan raikkaimmmillaan. Puolustus- ja etenkin levypallopelinsä ovat totutun hyvää.

Wiggins (30/5/5 s./3 riis./teholuku 32/+12) pelaa yhden kauden parhaista peleistään ollen jatkuva riesa Katajan korilla. Taitavia haastoja, hyviä syöttöjä, kokonaisuutena erittäin energistä pelaamista. Myös plus-miinus -lukemansa alleviivaa merkityksensä joukkueelleen.

Sherman Gay (22/8/teholuku 20/+5) on etenkin ottelun alkupuolella huomattavan hyvä hyökkäyskorilla pyöriessään. Iltaansa synkentää valitettava epäonnistuminen alta nostossa tilanteessa 89-84 vajaa minuutti ennen loppua.

Vilpas-jokerikortti on tänään Ville Hänninen (9/1/teholuku 10/+6), joka puolustaa Teemu Rannikkoa erinomaisesti.

Muuta:
Katajan sarjajohto kakkosiin (Karhu, Kouvot, Bisons) kasvaa 12 pisteeseen Karhun kärsiessä tappion Nokialla. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Kataja voittaa keskiviikkona Bisonsin kotiottelussaan, se varmistaa runkosarjan voiton.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)
> Sarjataulukko (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Juho Nenonen & Lamayn Wilson (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Mikko Tupamäki & Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Muualla:
”Vilpas laittoi Katajan ahtaalle” (VilpasVikings.fi)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona kotikentällä Bisons Loimaata vastaan.