Gamebox: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 89-71


Vilpas

Teemu Rannikko on toipunut hänet keskiviikkona FIBA Europe Cup -ottelusta sivussa pitäneestä kuumeilusta ja ottaa oman paikkansa johtajana kentällä.

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliigan runkosarjaottelu 10/36, Vilppaalla 13/36. Mestari saa vastaansa pirteästi sarjan aloittaneen, viime kaudella sijalle 10 päätyneen joukkueen.

Aika ja paikka:
Sunnuntai 29.11. klo 18:30 (HUOM. Aika!), LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-18, la 10-15).

Historia:
Joukkueet ovat ennen sunnuntaita kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa 16 kertaa. Kataja on voittanut kohtaamisista yhtä vaille kaikki. Viikinkien ainoa menestyksekäs sarjapisteidenhakureissu koettiin syksyllä 2009. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 17. lokakuuta Kataja oli Salohallissa parempi lukemin 81-73.

Asetelma:
Kataja pelasi keskiviikkona Areenalla euro-ottelun, Vilpas päivää aikaisemmin kotonaan Korisliigaa. Molemmat voittivat. Kataja kaatoi jatkopaikkansa kannalta merkityksettömässä ottelussa slovakialaisen MBK Komárnon, Vilpas murskasi BC Nokian.

Onko Teemu Rannikko toipunut kuumeilusta, joka esti pelaamisen keskiviikkona?

Kannattaa seurata erityisesti:
Vilpas: Juho Nenonen. Katajasta keväällä 2014 Lapualle ja sieltä täksi kaudeksi Saloon siirtynyt herrasmies toimii Viikinkien kapteenina. ”Neponen” on 10,0 pisteen ja 6,3 levypallon keskiarvoillaan joukkueensa paras kotimainen pelaaja. Pitkä matkustaminen kuusi vuotta (2008-14) kotipaikkanaan toimineeseen kaupunkiin ei varmasti tunnu kropassaan niin paljon kuin muilla salolaisilla ja pari kikkaa on varmasti jo valmiiksi mietittyinä itse otteluun.

Kataja: Tommi Huolila, Carson Desrosiers. Sentteriparista Huolila pelaa kasvattajaseuraansa vastaan. Hän on viime ajat ollut Desrosiersia pirteämpi ja amerikkalaisen onkin pikku hiljaa syytä löytää tehoja otteisiinsa. Molemmat ovat onnistuneet puolustuspäässä ja sillä saralla ei näköpiirissä ole suurta huolta.

Linkkejä:

Otteluisäntä:
> Joensuun Nostajat Oy

Tervetuloa!


 

Ottelusta

Pelijaksot:
24-18, 17-14, 26-16, 22-23

Ratkaisu:
Teemu Rannikko on toipunut hänet keskiviikkona FIBA Europe Cup -ottelusta sivussa pitäneestä kuumeilusta ja ottaa oman paikkansa johtajana kentällä. Pelihuumorinsa kestää salolaisten aktiivisen puolustamisensa ja tällöin Katajaa on yksinkertaisesti todella vaikea voittaa. Vilpas pelaa yritteliäästi muutaman erittäin taitavan yksilönsä johdattamana, mutta kun heittoprosentit jäävät alhaisiksi, loppuu sarjapisteistä haaveilu hyvissä ajoin ennen täyttä aikaa.

Avainpelaajat:
Rannikko (17/3/7 s./teholuku 18/plus-miinus -luku +17) löytää tänään myös kolmosjyvän ja 10 kaukoheitostaan viisi osuu. Kapteeni paitsi hyökkää totutun hyvin on mies paikallaan myös puolustuspäässä – kroppaa laitetaan likoon kolhuja pelkäämättä. Erinomainen suoritus, jälleen kerran.

Toinen luottomies, Thomas Scrubb (11/11/2 s./2 riis./teholuku 19/kentän ylivoimaisesti paras plus-miinus -luku, +26), lämpenee matsiin tällä kertaa hitaasti, mutta sen tapahduttua panoksensa kyllä näkyy. Levyripelinsä ihastuttaa illasta toiseen.

Trevis Simpson (17/3/2 tor./teholuku 10/+18) on saanut syksyn mittaan lisäenergiaa liikkeisiinsä – loistava asia jatkoa ajatellen. Trevis missaa yhdeksästä kakkosestaan peräti kahdeksan, mutta tästä ei tarvitse olla huolissaan. Kokonaisuus ratkaisee ja tällä hetkellä pakettinsa on ns. kunnossa.

Lamayn Wilsonilta (12/5/2 s./1 tor./teholuku 12/+15) nähdään poikkeuksellisen epäonnista heittopeliä (kolmoset vain 2/7), mutta ammattimies nousee tästä varmuudella. Jesse Niemi (5/3/2 riis./-3) tuurailee häntä pirteästi.

Sisäpelaajista Carson Desrosiers (7/5/2 tor./+1) puolustaa edelleen kelvollisesti. Ongelmansa ovat toisessa päässä kenttää ja alku ei tänäänkään näytä lupaavalta. Onneksi muu joukkue ottaa hänet toisella puolikkaalla reppuselkään: hyvin pelattujen paikkojen ansiosta onnistumisia alkaa tulla – toivotaan että tämä auttaa häntä jälleen askeleen eteenpäin. Tommi Huolilan (12/8/teholuku 17/+17) otteissa ei arkailua näy ja back-up -sentteri möyriikin korien alla lähes samat minuutit kuin Desrosiers. Kokonaisuutena hyvää tekemistä.

Katajan lailla tasaisesti esiintyvän Vilppaan ykkönen on urheilullinen Cavell Johnson (14/9/teholuku 17/-2). Takamies Doug Wiggins (7/5/4 s./2 riis./1 tor./teholuku 9/-6) on alussa erittäin hyvä, mutta katoaa hiljalleen kuvista. Ilmari Kallio (7/2/-16) ja Okko Järvi (10/0/-14) väläyttelevät osaamistaan ja jo konkariksi luettava kapteeni Juho Nenonen (10/3/-17) saa juonesta kiinni vasta aivan lopussa.

Muuta:
Vilppaan tappio on sille 12. peräkkäinen runkosarjassa Joensuussa. Joukkueen edellisestä voitosta idässä on aikaa kuusi vuotta.

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup päättyy alkulohkojensa osalta keskiviikkona, jolloin Kataja ja Tsmoki-Minsk ratkaisevat alkulohkon N ykköspaikan LähiTapiola Areenalla.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Juho Nenonen ja Tommi Huolila (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Mikko Tupamäki ja Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka