Gamebox: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 81-84


Vilpas

Otteluennakko

”Kevään finaaliuusinta YLE TV2:lla sunnuntaina” (Korisliiga.fi)


 

Ottelusta

Aika ja paikka:
15.10.2017 klo 17, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
21-22, 26-22, 19-19, 15-21

Ratkaisu:
Katajan ”isot”, Vesa Mäkäläinen (19 min: 5/3/2 riistoa) ja Tommi Huolila (23 min: 6/3) liputetaan viidensien virheiden perusteella vaihtopenkin puolelle hyvissä ajoin ennen ratkaisuhetkiä ja Vilpas jatkaa levypallopelin hallintaa entistäkin selvemmin. Se voittaa tilaston lopulta peräti 51-29 ja hakee Katajan korilta jopa 17 irtopalloa ja sitä kautta ”ylimääräisiä” mahdollisuuksia uuteen korintekoyritykseen.

Kotijoukkue pelaa lopussa ”smallballia”, jolloin pari pelaajaa on koko ajan poissa luontaisilta pelipaikoiltaan. Hyökkääminen meneekin yksi vastaan yksi -yrittämiseksi, jossa paikkoja korintekoon kyllä syntyy, mutta tänään heitto ei ratkaisuhetkillä putoa. Vilppaan paremmuus yhden pallonhallinnan erolla ei ole suuren suuri, mutta isossa kuvassa vieraat ovat selkeästi edellä.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 24 peliminuuttia, 18 pistettä (pelitilanneheitot 6/12, 3 pisteen heitot 4/7, vapaaheitot 2/2)/2 levypalloa/4 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/+- -luku -6/teholuku 19

Takamies pelaa uransa parasta kautta. Erinomainen illasta toiseen. Pallovarmuus, viimeistely, liike molempiin suuntiin – kaikki huippuluokkaa. Ei olisi iso ihme, mikäli saisi pian kutsun A-maajoukkuerinkiin.

Avainpelaaja, Vilpas:
Aaron Jones: 32 minuuttia, 23 pistettä (pelitilanneheitot 11/14, vapaaheitot 1/2)/19 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/1 torjunta/+- -luku +7/teholuku kivikova 41

Aivan suvereeni levypalloissa, ei kahta sanaa. Hakee peräti 9 hyökkäyslevyriä. Livahtaa lopussa korille tuon tuostakin ja painaa tarjoilut vastustamattomasti sukan pohjalle.

Tilastopoimintoja:
Kataja paikkaa kehnoa levyripeliä menettämällä pallon ainoastaan 6 kertaa. Vilppaalle menetyksiä kirjataan 15.

Vieraat jakavat palloa 19 syötön edestä, Katajakin 18:n. Salon tilastokärkiä ovat Teemu Rannikko (0/2/-3) ja uusi tuttavuus Johnathan Jordan (17/11/+12) viidellä, Katajan paras on Damier Pitts (15/3/-3) seitsemällä merkinnällä.

Muuta:
Voitto on Vilppaalle jo kolmas peräkkäinen Joensuussa pelatussa runkosarjaottelussa.

Alex Murphy puuttuu edelleen Kataja-kokoonpanosta, ulkomaalaisista huilaa torstaina kaupunkiin saapunut sentteri Tim Williams. Vilppaalta sivussa on edelleen kova kaksikko Mikko KoivistoMatias Ojala, myöskään sisäpelaaja Miikka Luosmaa ei ole pelikunnossa.

Daniel Bejaranon (8/8/1 tor./-2) try-out päättyy huomenna ja valmennusjohto päätti ottelun jälkeen, että hän jatkaa joukkueessa.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Vilpas finaaliuusinnan voittoon” (Korisliiga.fi)
”Vilpas kaatoi hallitsevan mestarin Katajan debytantti John Jordanin johdolla” (SSS.fi)

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cupin lohkovaihe käynnistyy keskiviikkona Itävallassa Kapfenberg Bullsin vieraana.


Ilari Seppälä pelaa vahvaa kautta.


Tuorein mestaruusviiri paljastettiin ennen ottelun alkua. Seremoniassa mukana kapteeni Vesa Mäkäläinen, ex-Kapteeni Teemu Rannikko ja coach Greg Gibson.

Kuvat: © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.