Gamebox: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 65-68


Vilpas

Ottelusta

Pelijaksot:
16-16, 19-20, 17-16, 13-16

Ratkaisu:
Kataja on tasaisessa ja ajoittain kiihkeässä väännössä niskan päällä vielä päätösjakson puolivälissä, mutta ottelun luonteelle ominaisesti Vilpas tulee takaisin kantaan. Rion Brownilla (9/9/6 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta) on puoli minuuttia ennen täyttä aikaa paikka iskeä omat 3 pisteen johtoon, mutta vapaa kaukoheitto ei osu. Vilpas saa viimeisen pallonhallinnan, jonka se käyttää täydellisesti: Juwan Statenin ajon Kataja pystyy puolustamaan, mutta vajaa sekunti ennen loppusummeria tuomittua päätyrajaheittoa ei. Loistavan Korisliiga-debyytin tekevä Brandon Edwards (13/7) nostaa Statenin roikkusyötön naruihin summerin soidessa.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 36 min: 19 pistettä (pelitilanneheitot 6/14, vapaaheitot 2/2)/2 levypalloa/4 syöttöä/4 menetystä/teholuku 13/plus-miinus -luku -11

Teemu Rannikon ollessa hieman vaivaisena sivussa Seppälän otteissa on pelinjohtamiseen kaivattua ”kanttia”. Tehokkuutensa etenkin kolmannella jaksolla siivittää Katajaa tuolloin lupaavalta näyttäneelle karkumatkalle.

Avainpelaaja, Vilpas:
Juwan Staten: 31 min: 15 pistettä (pelitilanneheitot 6/14, vapaaheitot 3/6)/5 levypalloa/3 syöttöä/ei menetyksiä/2 riistoa/teholuku 14/plus-miinus -luku +4

Sarjan nopein pelaaja pysyy pitkään aisoissa, mutta mitä hurjemmaksi taistelunsa Daniel Mullingsin (15/11/3 s./2 riis./2 tor.) kanssa käy sitä enemmän takamies alkaa saada tehoja ilmoille. Päätösjakson 9 pistettä ja arkkitehdin rooli voittokoriin ovat todella kova työnäyte.

Tilastopoimintoja:
Vilpas saa laajalta penkiltään 26 pistettä, Kataja 14.

Muuta:
Rannikon lisäksi Katajalta ovat sivussa Tommi Huolila, joka on pikku hiljaa tekemässä paluuta, sekä ulkomaalaisista huilivuoroon valittu Joey King. Vilppaan riveistä puuttuu Mikko Koivisto.

Ottelun loppu jättää aavistuksen jossiteltavaa, sillä toimitsijapöydän ja erotuomariston näkemykset eivät ole yhteneväiset mitä tulee viimeiseen pallonhallintaan. Toimitsijoiden mukaan kellossa on aikaa 24,7 sekuntia, kun Vilpas aloittaa hyökkäyksen, tuomariston mukaan tasan (tai alle) 24 sekuntia. Hyökkäyskello joka tapauksessa suljetaan, Vilpas käyttää ajan onnistuneesti loppuun, ja täten jää ikuiseksi arvoitukseksi olisiko Kataja saanut peliajan puitteissa vielä mahdollisuuden hyökätä.

Vilpas ”niistää” Katajan peräti kolmessa kauden neljästä kohtaamisesta. Se on tällä kaudella ainoa joukkue, joka on vienyt pisteet Katajan kotisalista, jopa kahdesti. Salolaisilla oli ennen tätä kautta vain yksi Joensuussa pelattu Korisliiga-voitto, joten nyt ollaan selkeästi jonkin uuden äärellä…

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Seuraava ottelu:
Seagulls isännöi Katajaa jo perjantaina Kisahallissa.


Vesa Mäkäläinen vastaanottaa toiminnanjohtaja Riku Tapiolta huomionosoituksen viime viikolla pelaamansa 300. Korisliiga-runkosarjaottelun johdosta. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.