Gamebox: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 83-90

Ottelusta

Pelijaksot:
30-21, 16-23, 18-19, 19-27

Ratkaisu:
Viihdearvoltaan hyvässä ottelussa molemmat joukkueet hyökkäävät pirteästi eikä vauhtia puutu. Vilpas yllättää monet, sillä huolimatta ykköstakamiehensä Juwan Statenin jäämisestä sivuun joukkueella riittää ratkaisijoita ja vastuunkantajia. Kataja ei saa -syystä tai toisesta- riittävästi puhtia puolustuspelaamiseensa ja parketilla katsellaankin moneen otteeseen vierestä kun salolaiset puhkovat rivejä milloin ajoilla tai terävillä leikkauksilla. Loppuhetkillä Vilpas on joukkueista tuoreempi ja ansaitsee voiton.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 32 minuuttia, 21 pistettä (pelitilanneheitot 7/15, vapaaheitot 7/8)/4 levypalloa/2 syöttöä/3 riistoa/teholuku 20/plus-miinus -luku -1.

Pelaa koko ottelun ”mullingsmaisella” energialla ollen jatkuva riesa Vilpas-puolustukselle. Myös vapaaheitot onnistuvat hienosti (7/8).

Avainpelaaja, Vilpas:
Desmond Williams: 31 minuuttia, 29 pistettä (pelitilanneheitot 10/18, vapaaheitot 7/7)/11 levypalloa/3 syöttöä/teholuku kentän paras, upea 35/plus-miinus -luku hurja +19.

Mullingsin tapaan koko ajan vaarallinen. Iskee joka puolelta: kaukoheitoilla, ajoilla. Peli-ilonsa näkyy kauas.

Tilastopoimintoja:
Vilpas upottaa kaikki 20 vapaaheittoaan. Katajan prosentiksi jää välttävä 67 (14/21), mutta tänään vain muuten hyvin pelaava Nino Johnson on viivalla erityisen epätarkka: kaksi sisään kuudesta yrityksestä.

Muuta:
Voitto Joensuussa on Vilppaalle kautta aikain vasta toinen. Ensimmäisestä ehti kulua seitsemän vuotta: syksyllä 2009 pisteet lähtivät Saloon tuloksella 72-88. Tämäniltainen voitto katkaisee myös Vilppaan 20 ottelun mittaisen Kataja-tappioputken.

> Ottelutilasto

Videot:
> Highlights (Visio Video/Ari Tauslahti)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Karjalainen.fi

Muualla:
”Vilppaan Kataja-kirous on murrettu!” (SSS.fi)

Seuraava ottelu:
Mestarien Liiga jatkuu tiistaina Ukrainassa, jolloin vastassa on maan mestari Khimik.