Gamebox: Kataja Basket – Lahti Basketball 78-85


Lahti Basketball

Ottelusta

Kauden tähän mennessä kriittisimmällä hetkellä nähdään kahden pudotuspelipaikasta kamppailevan joukkueen värikäs vääntö. Ottelussa riittää vauhtia ja monenlaisia tilanteita mikä pitää viihdearvon korkealla. Kataja Basketin harmiksi Lahti Basketball on tänään yksinkertaisesti astetta kovempi joukkue. Se murskaa isännät levyreissä peräti 53-28 eikä moisen irtopalloselkäsaunan jälkeen joukkuetta pelastaisi kuin loistava heittopeli. Kolmoset osuvat kuitenkin vain 30-prosenttisesti (7/23) ja kun Lahti on tarkempi myös kakkosissa, ei lopputulosta tarvitse sen enempää ihmetellä.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja on monipuolinen Jordan Semple (14/9/3 syöttöä/5 riistoa/3 torjuntaa/teholuku 25/+5). Lahden rivit pitää ojennuksessa ennen kaikkea erinomaista kautta pelaava Henri Ventoniemi (18/11/teholuku 25/+4), joka liki dominoi korien alustoja. Nijal Pearsonin (26/6/5 syöttöä/teholuku 23/+24) tahtokorit ovat myös iso avain vierasvoittoon.

Katajan pääsy pudotuspeleihin on vielä omissa käsissä, kun pelaamatta on yksi runkosarjakierros. Mikäli Kobrat kaatuu tiistaina Lapualla, paikka on varma. Tappiokin riittää 8. sijaan, mikäli KTP häviää Tampereella Pyrinnölle.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)