Gamebox: Kataja Basket – KTP-Basket Kotka 91-86


KTP

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – KTP-Basket Kotka
Aika: 30.12.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 91-86 (27-22, 24-24, 23-20, 17-20)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 4 (KTP) ja 6 (Kataja) olevien joukkueiden toinen kohtaaminen kuluvalla kaudella. KTP oli kuluvan kuun alussa kotikentällään ylivoimainen ja kääri helpon 100-82 -voiton.

Nyt KTP:lla on alla kolme peräkkäistä vierastappiota. Joensuussa joukkue on matkassa käytännössä parhaalla kokoonpanollaan.

Kataja haki lauantaina Lapualta tärkeät vieraspisteet ilman Fiifi Aidoota ja Jarekious Bradleya. Molemmat ovat sivussa myös tänään.

Ratkaisu:
Mitä lie Katajan kopissa tapahtunut, sillä ote pelaamiseen on kauden parhaiden europelien luokkaa – aivan päinvastaista kuin se mitä viime aikoina on nähty aivan liikaa. Jokainen pelaaja on täynnä taistelutahtoa eikä henkisiä ylilyöntejä tule. Parketilla joukkue malttaa liikuttaa palloa ja kun onnistumisia saadaan pitkästä aikaa monelta eri soturilta, painetaan fyysinen ja taitava KTP painettua lujille. ”Kolikonheittomaisessa” lopussa Kataja raapii Joni Herralan (13/4/4 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta/+2) raivoamana torjunnan, riiston ja donkin eikä KTP siitä enää toivu.

MVP:
Jarred Ogungbemi-Jackson, Kataja:
26 pistettä (pelitilanneheitot 10/19 (3 pisteen heitot 3/5), vapaaheitot 3/3)
6 levypalloa
6 syöttöä
2 menetystä
3 riistoa
+- -luku + 5
teholuku 30 (kentän paras)
(38 peliminuuttia)

Vanhan toistoa: ”JOJ” jatkaa tasaisen varmaa suorittamistaan Katajan ”Floor Generalina” ja takamies yltyy aina silloin tällöin aivan huippuesitykseen – näin käy myös tänään. Pallon kanssa itse varmuus; löytää muut ja pystyy ottamaan tasapainoisia omia ratkaisuja. Todella vaikea pysäytettävä.

Tilastopoimintoja:
KTP menettää 15 palloa, Kataja vain kahdeksan. Vaikka vieraat voittavat levypallotilaston 40-32 ja hakevat 13 hyökkäyslevyriä, pysyy Kataja aavistuksen niskan päällä, sillä se heittää läpi ottelun erinomaisesti: 2 p. ja 3 p. 50 %, vapaaheitot 80 %.

Muuta:
Hurjassa vireessä olevien Ogungbemi-Jacksonin ja Herralan ohella sentteri Brandon Walters (17/2/2 s./+8) ja Earvin Morris (16/3/6 s./2 riis./1 tor./+4) kirjaavat yritteliäistä illoistaan työvoitot. Walters on parhaimmillaan pysäyttämätön korin läheisyydessä ja Morris malttaa liikuttaa palloa aiemmin nähtyä paremmin, myös puolustaminen maittaa.

Aapeli Alanen (6/5/+2) ja Matias Ojala (8/4/2 s./-2) joutuvat jättämään pelin kesken ennen aikojaan. Alanen loukkaa jalkaansa pahan näköisesti, uransa 400. runkosarjaottelua pelaava Ojala saa kovan tällin päähänsä. Onneksi ensitiedot kertovat, että kummankaan kohdalla ei kyse olisi hirvittävän vakavasta.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Perjantaina Nokialla Greg Gibsonin luotsaamaa BC Nokiaa vastaan.