Gamebox: Kataja Basket – KTP-Basket Kotka 88-69

Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 88-69 (30-15, 20-21, 14-23, 24-10)

Asetelma:
Europelit päättyivät keskiviikkona ja nyt on aika aloittaa puristus kohti Korisliigan runkosarjakärkeä. Edessä kaksi peräkkäisinä päivinä pelattavaa kotiottelua, joita voi hyvin luokitella sanaparilla ”erittäin tärkeä”.

KTP (25 ottelua: 16 voittoa, 9 tappiota) on aivan eri joukkue kuin mitä se oli runkosarjan alussa. Tästä kertoo ennen kaikkea sarjasijoitus, joka on tukeva nelospaikka; etumatkaa viitoseen, Kouvoihin, 4 voittoa.

Kataja (21 ottelua: 12 voittoa, 9 tappiota), jonka sarjasijoitus tällä hetkellä kuudes, on onnistunut muita pienemmällä ottelumäärälläkin pysymään iskuetäisyydellä sijoihin 2-5. Rahlir Hollis-Jeffersonin poissaolo on tällä hetkellä tosiasia ja vaikeuttaa ainakin osittain Korisliiga-palasten kasaamista.

Ratkaisu:
Erinomaisen ensimmäisen 20-minuuttisen pelaava kotijoukkue kestää tauon jälkeisen KTP-rynnistyksen, jolloin välillä jopa 21 pisteessä käynyt johto sulaa kokonaan. Kataja-puolustus on kuitenkin koko ottelun ajan riittävän hyvällä tasolla eikä KTP pääse ottelussa kertaakaan johtoon. Kun heitto alkaa jälleen pudota -muutama kauempaa lähtenyt rykäisy osuu onnellakin- kallistuu vaakakuppi päätösjaksolla vastustamattomasti joensuulaisten suuntaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: (29 peliminuuttia) 26 pistettä (pelitilanneheitot 9/13 (3 pisteen heitot 6/10), vapaaheitot 2/2)/3 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/+- -luku kentän paras, +20/teholuku kentän paras, 25

Kylmäpäinen esitys Katajan takalinjoilla. Rauhoittaa koko viisikon hyökkäyspelin ja ratkoo itse erinomaisella tarkkuudella aina paikan tullen.

Avainpelaaja, KTP-Basket:
Jalen Jackson: (28 peliminuuttia) 12 pistettä (pelitilanneheitot 4/13 (3 pisteen heitot 2/5), vapaaheitot 2/2)/8 levypalloa/8 syöttöä/5 menetystä/3
riistoa/2 torjuntaa/+- -luku +-0/teholuku 19

Vauhtikone, joka tekee vähän kaikkea ja lähestyy tilastorivillään jopa triplatuplaa.

Tilastopoimintoja:
Kataja painostaa KTP:n lukuisiin menetyksiin. Kaikkiaan niitä kirjataan 19, kotijoukkueelle huomattavasti vähemmän, 12.

Muuta:
Daniel Mullings (18/7/5 menetystä/7 riistoa/1 torjunta/+11) on KTP-kollega Jacksonin tapaan vauhdikkaalla pelipäällä, jolloin sattuu ja tapahtuu. Seitsemän riistoa jää seuraennätyksestä vain yhden.

Matias Ojala (3/7/3 syöttöä/1 torjunta/+8), Tommi Huolila (4/2/2 riistoa/1 torjunta/+19) ja Joni Herrala (0/4/+13) esittävät huikeita otteita puolustuspäässä. Atte Perttu (3/0/+4) ja Samuli Vanttaja (4/3/2 torjuntaa/+6) pelaavat pienet mutta todella pirteät minuutit.