Gamebox: Kataja Basket – KTP-Basket Kotka 87-84


KTP

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – KTP-Basket, Kotka
Aika: 4.11.2018
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 87-84 (25-20, 19-21, 21-20, 22-23)

Asetelma:
Korisliiga-kauden toinen kotiottelu. Alkukauden saldo yksi voitto (BC Nokia) ja kaksi tappiota (Korihait, Vilpas) ei mairittele, mutta minkäänlaista hätää tai paniikkia ei joukkueessa esiinny. Ei, vaikka tänään sivussa ovat Rahlir Hollis-Jefferson ja Samuli Vanttaja. Tommi Huolila palaa kokoonpanoon.

KTP:n peli on yskinyt välillä pahastikin ja muutama matsi on mennyt joukkueelta jopa täydellisesti ns. ohi. Kuuden vuoden tauon jälkeen paluun Korisliiga-valmentajaksi tehnyt Tomi Kaminen onkin viime aikoina ruoskinut voimakkaasti etenkin itseään miehistönsä peli-ilmeen vuoksi.

Ratkaisu:
Tällä kertaa KTP:n ilme on pirteä ja se on selvästi tullut Joensuuhun voittamaan. Kataja hallitsee alkua näennäisesti, jatkossa ottelu etenee aivan ”käsi kädessä”. Vauhtia ja tilanteita riittää ja vaaka kääntyy kotijoukkueelle muutamalla kovalla ratkaisulla, joiden takaa voi lukea sekä kärsivällisen tekemisen että kovien pelien koko joukkueelle tuoman kokemuksen.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: (32 peliminuuttia) 22 pistettä (pelitilanneheitot 9/19 (3 pisteen heitot 1/4), vapaaheitot 3/6)/14 levypalloa/3 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/3 torjuntaa/+- -luku +8/teholuku 29

Hurjalla pelipäällä oleva ”Mully” näyttää varsinkin ottelun alkupuolikkaalla pelaavan lähes yksin KTP:ta vastaan. Hyökkäyslevypallot (kaikkiaan kahdeksan), niistä viimeistely, omassa päässä komeat torjunnat – sitä parasta kanukkia.

Avainpelaaja, KTP:
Antto Nikkarinen: (36 peliminuuttia) 7 pistettä (pelitilanneheitot 2/6 (3 pisteen heitot 1/4), vapaaheitot 2/2)/4 levypalloa/9 syöttöä/2 menetystä/+- -luku -3/teholuku 14

Pitää pelintekijän tontiltaan KTP:n junan jyskyttämässä tehokkaasti. Jakaa palloa erinomaisesti kuten tapoihinsa kuuluu. Muutamassa tilanteessa takamies voisi itsekin ratkaista, toisaalta joukkueessaan on tukku hanakoita heittäjiä, jotka löytämällä tilastosarake kohdassa ”AST” todennäköisesti kaunistuu.

Tilastopoimintoja:
KTP:n hyvästä pallon liikkeestä kertoo koriin johtavien syöttöjen lukumäärä, kaikkiaan 21 (Kataja 16).

Heittoprosenteissa ei ole suuria eroja, mutta Katajan vapaaheitot jäävät muutaman paremman pelin jälkeen jälleen vaisuiksi: 14/23 (61 %) (KTP 9/12 = 75 %).

Muuta:
Tommi Huolila (2/2/1 torjunta) pelaa paluunsa jälkeiset 12 minuuttia pirteästi. Kapteeni Matias Ojala (13/8/3 s.) on hyvässä vireessä varsinkin kolmoskaaren takana. Ilari Seppälä (18/1/3 s.) on takalinjoilla itse varmuus, ratkaisujensa taso nousee sitä mukaa kun ottelu etenee.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:

> Miska Photography
> Katatiina Ojala

Seuraava ottelu:

Ensi keskiviikkona, jolloin LähiTapiola Areenalla nähdään harvinaisen legendaarinen vieras, kreikkalainen Aris Thessaloniki.