Gamebox: Kataja Basket – KTP-Basket, Kotka 97-66


KTP

Ottelusta

Pelijaksot:
22-17, 23-12, 24-19, 28-18

Ratkaisu:
Coach Greg Gibsonin aiheellinen ripitys keskiviikkoisen Karhu-ottelun jäljiltä on tehonnut eikä Katajan selkä suoristu missään vaiheessa. Vaikka ulkomaalaistensa osalta huomattavan rutinoitunut, viimeisestä playoff-paikasta kamppaileva KTP tulee otteluun kovaa, on nimenomaan kotijoukkueen aggressiivisuus silmiinpistävää: puolustaminen sekä korin läheisyydessä että kaaren tuntumassa maittaa ja on todella tehokasta. Kun hyökkäyskin rullaa, masentaa hiljalleen kasvava ero vieraita ja heidän paras yrityksensä alkaa kolmannen jakson lopulla hiipua. Etenkin kaksikon Sherman Gay (4/5/4 riistoa/pelitilanneheitot 1/10) – Antwan Scott (7/1/2 riis./pelitilanneheitot 3/12) kanssa onnistutaan hienosti.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 31 min: 14 pistettä (pelitilanneheitot 7/15, vapaaheitot 0/2)/9 levypalloa/7 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/1 torjunta/teholuku 21/plus-miinus -luku +14

On lähestulkoon makuasia nostaako esiin Mullingsin vaiko Rion Brownin (27/8/6 s./teholuku 35/+20). Mullingsin esitystä puolustuksessa Antwan Scottia vastaan ei voi liikaa korostaa ja sama virtapiikki vie miestä myös toiseen päähän kenttää. Käytännössä molemmat, sekä hän että Brown, ovat tänään pysäyttämättömiä KTP-puolustukselle.

Avainpelaaja, KTP:
Daniel Bailey: 33 min: 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/16, 3 pisteen heitot 2/4, vapaaheitot 2/2)/7 levypalloa/2 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/teholuku 16/plus-miinus -luku -11

Tekee ainoana kotkalaisena tasaisen tehokasta jälkeä. Käyttää hyökkäyspäässä omia vahvuuksiaan, nopeutta ja urheilullisuutta.

Tilastopoimintoja:
Kataja torjuu kahdeksan KTP-heittoa (kotkalaisille ei kirjata ensimmäistäkään torjuntaa). Kervin Bristol (14/10/4 tor.) yhdessä Tommi Huolilan (8/4/2 tor.) kanssa ovat jälleen tällä osa-alueella melkoinen pelote.

Muuta:
Voitolla Kataja varmistaa sarjan kakkossijan. Samalla selviää myös se, että joensuulaiset kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella BC Nokian eli joukkueen, joka aiheutti viime keväänä samassa vaiheessa karvaan pettymyksen passittamalla ennakkosuosikit kesälomalle.

Korisliigan paremmuustilaston osalta viimeiselle kierrokselle jää melkoinen herkkupala: mikäli Bristol pelaa keskiviikkona BC Nokiaa vastaan, tulee hän tilastokelpoiseksi (= pelannut vähintään 50 % joukkueensa otteluista) ja koska amerikkalainen on torjuntatilastossa käytännössä tasoissa KTP:n Gayn kanssa (kummankin torjuntakeskiarvo tällä hetkellä 1,8), ratkeaisi tilastokuninkuus Nokialla ja Kotkassa (KTP kohtaa Seagullsin) pelattavissa otteluissa.

Riistotilaston tulee voittamaan Daniel Mullings ellei jotakin aivan käsittämätönsä tapahdu. Ero kakkoseen, KTP:n Monyea Prattiin (tänään 12/6/4 s./1 riisto), on seitsemän tilastomerkintää.

Teemu Rannikko ja Jarekious Bradley olivat sivussa kokoonpanosta. Rannikon poissaolo tarkoittaa sitä, että Seagullsin Antto Nikkarinen vienee sarjan syöttökuninkuuden nimiinsä. Ero Rannikkoon on ennen päätöskierrosta seitsemän tilastomerkintää.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Lehdistötilaisuus

Muualla:
”KTP kolisteli rautoja Joensuussa — pudotuspelipaikka ratkeaa vasta keskiviikkona” (KymenSanomat.fi)

Seuraava ottelu:
Runkosarja päättyy keskiviikkona Nokialla.