Gamebox: Kataja Basket – KTP-Basket, Kotka 93-74


KTP

Ottelusta

Pelijaksot:
18-14, 16-15, 22-20, 37-25

Ratkaisu:
Ottelu on eräällä tavalla toisinto joukkueiden kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Kotkassa. Myös tuolloin KTP tarjosi todella kovan vastuksen, mutta sen voimat eivät riittäneet aivan päätyyn saakka. Sävel on sama myös tänään ja kun Kataja saa päätösjaksolla ketsuppipullon kunnolla auki hyökkäyspäässä, putoavat kotkalaiset lopullisesti kyydistä.

Avainpelaaja, Kataja:
Joey King: 26 minuuttia, 16 pistettä (pelitilanneheitot 5/12 (kaikki kolmosia), vapaaheitot 1/2)/1 levypallo/1 syöttö/teholuku 10/plus-miinus -luku -8.

”Heittäjät heittävät” kuuluu tuttu sanonta. Tänään King latoo ensimmäisellä 3 jaksolla kolmosensa 1/7 mutta ei masennu. Päätösjaksolla viidestä kaaren takaa lähtevästä vedostaan neljä osuu ja jokainen onnistuminen vie Katajaa ratkaisevan lähelle sarjapisteitä.

Avainpelaaja, KTP:
Sherman Gay: 36 minuuttia, 19 pistettä (pelitilanneheitot 6/13, vapaaheitot 3/6)/6 levypalloa/2 syöttöä/1 riisto/2 torjuntaa/teholuku 17/plus-miinus -luku -9.

Gay ottaa puolustuspäässä niskalenkin unisesta Nino Johnsonista (6/6). Hyökkäyksessä hän suorittaa varman tyylikkäästi kuten tapoihinsa kuuluu.

Tilastopoimintoja:
Rion Brown (25/11/6 syöttöä/teholuku 29/+20) hurjastelee komean tupla-tuplan esittäen paikalle saapuneelle reilulle 700 katsojalle erittäin varmoja otteita.

Vesa Mäkäläisen (10/3) plus-miinus -luku, +28, laittaa vilkaisemaan tilastopaperia toisenkin kerran, mutta ei siinä virhettä ole. Vesku tuo panoksensa kotivoiton eteen juuri oikeisiin paikkoihin.

Myös Jesse Niemi (11/2/+25) suorittaa erinomaisesti onnistuen molemmissa päissä kenttää.

Pisteet aloitusviisikon ulkopuolelta kirjataan Katajalle 31-7 ja juuri ”laajempi penkki” on yksi kotivoiton takeita.

Muuta:
Tappio on KTP:lle viides peräkkäinen ja joukkueen edellinen voitto on lokakuulta.

Atte Pertulle (0/1/2 syöttöä/+13) ottelu on Korisliiga-uransa 200.

> Ottelutilasto

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video/Ari Tauslahti)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Jesse Niemi kentän paras pelaaja” (KymenSanomat.fi)

Seuraava ottelu:
Kataja matkustaa keskiviikoksi Turkin Izmiriin, jossa vastaan asettuu kivikova Pinar Karsiyaka.