Gamebox: Kataja Basket – Korihait Uusikaupunki 96-92

UU-Korihait

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Korihait Uusikaupunki / Korisliigan alkusarjan kierros 18/22
Aika: 5.1.2024
Paikka: Motonet Areena, Joensuu

Lopputulos: 96-92 (22-20, 25-24, 32-32, 17-16)
Yleisöä: 911

Ratkaisu: Tasainen taisto on kääntyä sitkeille vieraille, kun Korihait siirtyy 4 minuuttia ennen täyttä aikaa seitsemän pisteen johtoon (83-89). Sen jälkeen parketilla juhlii ainoastaan Kataja ja siihen saakka alavireisen neljännen jakson kapellimestareiksi ilmoittautuu äänekkäimmin nelikko Tuomas Hirvonen (7/5/9 syöttöä), Amanze Egekeze (17/6/3 syöttöä/3 riistoa), Sebastian Lindberg sekä Henri Permanto (13/2/2 syöttöä). Hirvonen jakelee maukkaita passeja ja hyville tehoille parin vaisumman ottelun jälkeen yltävä Egekeze kiittää osuen kaukaa, lisäksi taistelunsa omassa kenttäpäädyssä on silmiinpistävää. Nuori suomalaiskaksikko ”Sebu” ja ”Henkka” kunnostautuvat paitsi koritehtailussa myös päätöshetkien levypallotaisteluissa.

> Ottelutilasto

Muuta: Petri Virtanen on sairaana sivussa, joten apuvalmentaja Teemu Turunen luotsaa kautta aikain kolmannen Kataja-ottelunsa ykköskäskyttäjänä. Voiton myötä Turusen päävalmentajasaldo on nyt 2-1.

Sebastian Lindberg pelaa yhden uransa hienoimmista otteluista. Uusi Korisliigan piste-ennätyksensä kirjataan tämän illan jälkeen lukemaan 20. Grant Singleton (15/3/6 syöttöä/teholuku 21) ei ole kentällä ratkaisevilla loppuminuuteilla, mutta on etenkin ottelun toisella puoliskolla erinomaisen energinen ja tehokas.

Seuraava ottelu: Viikon päästä perjantaina Kouvolassa Kouvojen vieraana.