Gamebox: Kataja Basket – Korihait Uusikaupunki 88-77


UU-Korihait

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Korihait Uusikaupunki
Aika: 25.1.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 88-77 (30-15, 23-12, 14-25, 21-25)

Asetelma:
Kauden kolmas kohtaaminen, aiemmat kaksi ovat päättyneet kummankin kotivoittoon.

Korihait (6 voittoa, 16 tappiota) paitsi kaatoi Katajan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa voitti edellisellä kierroksella BC Nokian vieraskentällä ja asemansa sarjan tyvipäässä koheni. Joukkueen edellinen voitto Joensuussa on päivätty vuoteen 2010.

Kataja (10 voittoa, 9 tappiota) saa Daniel Mullingsin ja Johannes Lasaroffin takaisin kokoonpanoonsa, mutta Rahlir Hollis-Jefferson jää sivuun palautumaan keskiviikkoisista rasituksista.

Ratkaisu:
Isännät eivät sorru ajoittain todistettuun heikkouteensa, jolloin erinomaisen euro-ottelun perään nähdään heikko Korisliiga-esitys. Ei tänään. Kataja on valmiina heti startista ja vie matsia ensimmäiset 20 minuuttia sellaisella temmolla, että Korihailla ei ole minkäälaisia mahdollisuuksia vastata. Pallo liikkuu, heitto putoaa ja puolustus maittaa. Vaikka kakku tauon jälkeen lässähtää ja Korihait uivat vahvasti takaisin peliin, riittää hyvä alku varmistamaan sarjapisteet.

Avainpelaaja, Kataja:
Topias Palmi: (27 peliminuuttia) 17 pistettä (pelitilanneheitot 5/12 (3 pisteen heitot 2/7), vapaaheitot 5/6)/12 levypalloa/2 syöttöä/3 menetystä/+- -luku +14/teholuku 20

”Pala” jatkaa esiintymistään huomattavan korkealla tasolla. Aktiivinen, aggressiivinen ja edelleen loistava myös levypalloissa.

Avainpelaaja, Korihait:
Marius Van Andringa: (32 peliminuuttia) 17 pistettä (pelitilanneheitot 5/14 (3 pisteen heitot 5/11), vapaaheitot 2/2)/ei levypalloja/5 syöttöä/1 menetys/2 riistoa/+- -luku -4/teholuku 14

Ex-Kataja jaksaa kannustaa joukkojaan kapteenin roolissa myös vaikeilla hetkillä ja toimii esimerkillään joukkueen sytyttäjänä. Kolmoset alkavat pudota toisella puolikkaalla ja Korihait tekee illasta lopulta itselleen aivan siedettävän – ainekset huonompaankin jälkimakuun olivat olemassa.

Tilastopoimintoja:
Kataja hallitsee levypalloja 43-32 ja hyödyntää puolustuspään irtopallot varsinkin ottelun alussa nopeisiin, tuloksekkaisiin siirtymisiin.

Muuta:
Adrian Diaz (17/3/2 riistoa/+10) hyödyntää ulottuvuuttaan mallikkaasti. Hän tekee itselleen tilaa Korihaiden korin alla, saa palloja ja viimeistelee mukavasti.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cupissa haetaan ratkaisuja keskiviikkona Tanskassa Bakken Bearsin vieraana, kyseessä jatkosarjan toiseksi viimeinen ottelu.