Gamebox: Kataja Basket – Kobra-Basket, Lapua 91-78


Kobrat

Kobrien puolustuksesta ei ole Rannikolle käytännössä minkäänlaista haastetta mikä kertoo paitsi pelaajan kovasta vireestä, myös siitä ettei Kobrien otteluun valmistautuminen riitä alkuunkaan.

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliigan runkosarjaottelu 12/36, Kobrilla 13/36. Hallitseva mestari (tällä hetkellä sijalla 4) saa vastaansa historiansa ensimmäistä pudotuspelipaikkaa tavoittelevan lapualaisryhmän (7).

Aika ja paikka:
Keskiviikko 9.12. klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-17 – kotiottelupäivinä 10-15 ja la 10-14).

Historia:
Joukkueet ovat ennen sunnuntaita kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa kuusi kertaa ja joka kerta ovat pisteet jääneet itärajalle.

Asetelma:
Kataja (8 voittoa ja 3 tappiota, joista 1 kotikentällä Kouvoille) juoksi sunnuntaina nihkeän alun jälkeen vajaamiehiseltä Kouvoilta jalat alta ja voitti 102-77. Voitto oli joukkueelle Korisliigassa neljäs peräkkäinen. Kobrat (6-6, 2 vierastappiota – Kouvot ja Bisons) ei jää putkessa paljoa jälkeen, sillä se on voittanut viimeiset kolme otteluaan: Pyrinnön, KTP:n ja Vilppaan.

Ottelu on Katajalle viimeinen kotikentällä ennen joulutaukoa ja Tommi Huolilan sadas (100.) Korisliigan runkosarjaottelu.

Kohtaaminen käynnistää kahden peräkkäispelin ”minisarjan”, jonka toinen osa pelataan lauantaina Lapualla.

Kannattaa seurata erityisesti:
Kobrat: Lamont Jones, Damen Bell-Holter. Jones johtaa liigan pistetilastoa (ka 21,8). Hän on koko pelaajauransa ollut ns. luontainen skoraaja ja esim. päätöskautensa pistekeskiarvo Iona-yliopistossa USA:n NCAA-yliopistosarjassa oli hurja 22,6. Ammattilaisena Jones on tätä ennen pelannut suomalaisnäkökulmasta hieman eksoottisemmissa paikoissa, Japanissa ja Saudi Arabiassa.
Monipuolinen Bell-Holter oli pitkään NBA-seura Boston Celticsin kiikarissa, mutta virallisiin matseihin hän ei koskaan yltänyt. Tiensä on ennen Suomea vienyt Saksan pääsarjaan, NBA-kehitysliigaan ja Turkin kakkosliigaan.

Kataja: Trevis Simpson, Jesse Niemi. Tälle kaksikolle ilta tietänee töitä erityisesti Kobrien liukkaiden ulkomaalaisvahvistusten kaitsijoina. Simpson on ollut viime aikoina hyökkäyspäässä suorastaan liekeissä, mutta puolustaakin hän osaa. Niemi on nimenomaan puolustuspään ekspertti ja onkin mielenkiintoista seurata, kenen Kobra-pelaajan parhaan terän hän keskiviikkona tylsyttää.

Linkkejä:

Otteluisäntä: ScanPole

Tervetuloa!

Äänestä Katajaa!
Suomen Urheilugaalan äänestys vuoden 2015 sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä on käynnistynyt. Katajan historiallisen SM-kullan puolesta voi halutessaan käydä äänestämässä seuraavasti: Siirry tästä Gaalan sivulle sieltä edelleen kohtaan TÄSTÄ ÄÄNESTYKSEEN. Ruksaa kohta 29 ja laita tekstiksi vaikkapa ”Joensuun Katajan historian ensimmäinen korismestaruus”. Äänestysaikaa on ensi keskiviikkoon 9.12. saakka.


 

Ottelusta

Pelijaksot:
23-25, 23-19, 22-18, 23-16

Ratkaisu:
Teemu Rannikko on Kobrille täysin pysäyttämätön. Kapteeni kirjauttaa 28 peliminuutissa tilastorivin 10 pistettä, 7 levypalloa, 16 koriin johtavaa syöttöä, teholuku 28 ja plus-miinus -luku +31. Etenkin viimeinen luku kertoo ottelusta kaiken olennaisen. Kobrien puolustuksesta ei ole Rannikolle käytännössä minkäänlaista haastetta mikä kertoo paitsi pelaajan kovasta vireestä, myös siitä ettei Kobrien otteluun valmistautuminen riitä alkuunkaan.

Avainpelaajat:
Rannikon vanavedessä Trevis Simpson (25/3/1 tor./teholuku 23/+20) jatkaa hyviä otteitaan. Hänellä on omat vaikeutensa Kobrien tuulennopean Lamont Jonesin kanssa, mutta niin on tässä sarjassa lähes jokaisella. Myös Tommy Scrubbin (16/6/3 s./teholuku 23/+15) intensiteetti konkretisoituu hyväksi tekemiseksi.

Lamayn Wilsonille (17/11/2 riis./3 tor./teholuku 19/+18) sattuu tällä kertaa musta päivä kaaren taakse (kolmoset 1/8), muuten hän on mies paikallaan. Tommi Huolila (11/3/2 tor./teholuku 8/-7) aloittaa juhlapelinsä, uran sadas Korisliigan runkosarjaottelu, loistavasti mutta viimeistely alkaa pian tökkiä ja iltansa sisältää lopulta luvalla sanoen liikaa helppoja ”missejä”.

Kobrien peli pyörii odotetusti kolmikon Jones (15/1/2 s./teholuku 1/-16) – Darien Brothers (15/6/3 s./1 tor./teholuku 20/-13) – Damen Bell-Holter (18/11/teholuku 19/-16) ympärillä. Korisliigan pistetilastoa ylivoimaisesti johtava Jones jää kuin jääkin masentaviin tilastolukemiin ja häntä paljon monipuolisemman kuvan jättää takamieskollegansa Brothers. Sisäpelaaja Bell-Holter tekee kovasti töitä ja onnistuu.

Penkiltä Aubrey Conerly (8/2/3 s./teholuku 9/-4) sekä etenkin Panu Peltokangas (14/6/2 riis./1 tor./teholuku 20/-1) tuovat konkreettisesti pirteyttä vieraiden peliin.

Muuta:
Koriin johtavat syötöt 25-12 kertovat loistavasti eroista pelitavoissa.

Rannikon 16 syöttöä tasaa seuraennätyksen, johon maestro itse on yltänyt tätä ennen kolmesti ja Jyri Lehtonen kerran.

Kataja-valmennusjohdolle tuottaa varmasti pientä päänvaivaa ns. penkkipelaajien vaisut otteet. Kun peliurakka käy hiljalleen yhä suuremmaksi, on selvää että avainmiesten taakan helpottamiseksi pitäisi ratkaisuvalmiutta ja tehoja löytyä muiltakin.

Seuraava ottelu:
Joukkueet kohtaavat heti perään uudelleen, Kobra-Basket isännöi ottelua ensi lauantaina.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Teemu Rannikon kaikki 16 koriin johtanutta syöttöä (KatajaBasket @ YouTube)
> Lyhyt kooste (ISTV/IltaSanomat.fi)
> Lehdistötilaisuus: Damen Bell-Holter ja Thomas Scrubb (KatajaBasket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Derrick Crayton ja Jukka Toijala (KatajaBasket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka