Gamebox: Kataja Basket – Kobrat Lapua 91-72


Kobrat

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Kobrat Lapua
Aika: 13.1.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 91-72 (32-11, 20-18, 20-21, 19-22)

Asetelma:
Alla lauantainen tyly tappio Pyrinnölle. Omissa käsissä ollut matsi anettiin pois ja edessä on kasvojen pesu.

Kobra-leirissä (6 voittoa, 13 tappiota) on ollut kuohuntaa päävalmentaja Lars Ekströmin irtisanouduttua ja kakkos-/pelaajavalmentaja Ville Turja nähdään nyt penkin päässä puku päällä. Ensimmäinen ottelu uudessa tilanteessa oli keskiviikkona voitokas Ura Basketin kaaduttua Lapualla.

Kataja (8 voittoa, 8 tappiota) astelee parketille ilman Rahlir Hollis-Jeffersonia sekä Tommi Huolilaa, Kobrilta puuttuu Jussi Turja.

Kobrat hakee Joensuusta edelleen kautta aikain ensimmäistä Korisliiga-voittoaan.

Ratkaisu:
Kotijoukkue on käsitellyt eilisen kömmähdyksen mitä ilmeisemmin oikealla tavalla, sillä lataus on paitsi hurja ei se mene missään vaiheessa yli. Kobrat pätkitään neljässä minuutissa Areenan parkettiin (tilanne 21-2) ja ottelu on ohi. Vaikka loppu pelataan käytännössä tasoihin, niin -kaikki kunnia lapualaisille- kyse on ennemminkin siitä että Kataja ottaa jalan kaasulta kuin että Kobrat nousisi edes auttavasti taistelemaan sarjapisteistä.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: (24 peliminuuttia) 10 pistettä (pelitilanneheitot 3/10 (3 pisteen heitot 1/3), vapaaheitot 3/4)/5 levypalloa/9 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/+- -luku +23/teholuku 14

Onnistuu yleensä lähes aina hyvin kasvattajaseuraansa vastaan, niin tänäänkin. Rytmittää joukkueensa karkumatkan ja pitää hyvää pelitempoa yllä myös pitkän tauon jälkeen. Yhdeksän koriin johtanutta syöttöä on kuluvan liigakauden paras suorituksensa.

Avainpelaaja, Kobrat:
Khalil Small: (31 peliminuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 7/15 (3 pisteen heitot 1/2), vapaaheitot 4/4)/12 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/+- -luku -11/teholuku 23

On muun joukkueen tapaan täysin aseeton Katajan alkurynnistyksen edessä, mutta väkivahva takamies pelaa taistellen päätössummeriin saakka ja osoittaa monipuolisuutensa.

Tilastopoimintoja:
Joni Herrala (17/4/-5) on hyökkäyskorilla erityisen pirteällä pelipäällä ja 17 pistettä on uusi ennätyksensä Korisliigassa.

Adrian Diaz (20/5/+26) pääsee peli peliltä paremmin vauhtiin. Tänään häntä saadaan ruokittua jo melko hyvin ja amerikkalainen kiittää nostelemalla 20 pistettä.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus
> Kuvasatoa (Katariina Ojala Photography)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Joensuussa sarjakärki Salon Vilpasta vastaan.