Gamebox: Kataja Basket – Kobra-Basket, Lapua 106-89


Kobrat

Kobrat hiipii kolmannen jakson lopulla kahdeksan pisteen päähän kunnes kotijoukkue alkaa jälleen osua heitoissaan. Jatkossa Kobra-yritykset korin läheisyydessä saadaan puristettua pieniksi ja kun vieraiden kaukoheitot paukkuvat rautoihin ei kotivoitto ole enää uhattuna.

Ottelusta

Pelijaksot:
28-25, 38-21, 18-27, 22-16

Ratkaisu:
Ajoittain hyvinkin viihdyttävässä ottelussa Kataja näyttää kahden avauskympin jälkeen olevan rallattelemassa todelliseen murskavoittoon. Kobrat tulevat tauolta (66-46) saliin astetta innokkaammin ja Kataja huomaa pian että ottelu on pelattava loppuun saakka. Kobrat hiipii kolmannen jakson lopulla kahdeksan pisteen päähän kunnes kotijoukkue alkaa jälleen osua heitoissaan. Jatkossa Kobra-yritykset korin läheisyydessä saadaan puristettua pieniksi ja kun vieraiden kaukoheitot paukkuvat rautoihin ei kotivoitto ole enää uhattuna.

Avainpelaajat:
Ison boostin kotijoukkueen peliin tuo penkiltä aloittava Petri Virtanen (23/3/teholuku 25/plus-miinus -luku +6), jonka hyökkäyspeli on kauden parasta. Kahdeksasta kolmen pisteen heitostaan peräti seitsemän osuu ja parhaimmillaan pelinsä on kuten takavuosina: vastustamattoman tehokasta ja vastustajan hermoja repivää. Takamieskollega Teemu Rannikko (23/3/8 s./teholuku 26/+22) on pisteidentekotuulella hänkin ja kapteeni hyödyntää vieraiden vääriä puolustuspään valintoja kerta toisensa jälkeen. Muutama maailmanluokan syöttökin nähdään, kuinkas muuten.

Trevis Simpson (23/5/4 s./1 tor./teholuku 22/+5) ja Lamayn Wilson (17/8/3 s./3 riis./teholuku 19/+8) ovat erityisen tehokkaalla pelituulella hekin yhdessä tänään vähintäänkin kohtuuhyvin onnistuvan Carson Desrosiersin (6/11/2 tor./teholuku 18/+12) kanssa. Laiturit eivät osu kolmosissaan (Simpson 0/4 ja Wilson 0/5), mutta kakkoset uppoavat tyylikkäästi. Sentteri Desrosiersin ajoittainen rohkeus miellyttää katsojan silmää. Tätä lisää, kiitos!

Iso laituri Nicolai Hvidberg (5/3/1 tor./1 riis./teholuku 5/+-0) pääsee irti 14 minuutiksi ja jättää mukavan kuvan osaamisestaan.

Kuva oikealla: Syntymäpäiväsankari Eero Oksava (70 v.) palkitsee Korisliigan Joulukuun pelaajan Teemu Rannikon. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Kobrien ykkönen on sisäpelaaja Damen Bell-Holter (16/11/teholuku 16/-15). Liikkeensä korin läheisyydessä ovat eleettömän tyylikkäitä varsinkin ottelun alkupuolella, levypallopeli jämäkkää. Laituri Dom Morris (21/6/teholuku 19/-6) pelaa yritteliäästi ja samaa voi sanoa takamies Darien Brothersista (16/3/teholuku 13/-19) sekä laituri Tuomas Viertolasta (10/3/1 tor./teholuku 9/-3).

Takamies Aubrey Conerly (14/2/5 s./3 riis./teholuku 20/+8) sen sijaan, vaikka tekeekin mukavat tehot, hortoilee puolustuksessa milloin missäkin. Kokemuksensa luulisi kaikella kunnioituksella riittävän edes vähän parempaan pelinlukuun. Tämä todettua voidaankin katsastaa plus-miinus -lukemansa, joka on, yllätys, yllätys, joukkueensa paras. Tilastokin on siis joskus tältä osin erehtyväinen.

Muuta:
Kataja heittää kaikilta etäisyyksiltä Kobria tarkemmin: kakkoset 62 % – 52 %, kolmoset 43 % – 35 % ja vapaaheitot 86 % – 78 %.

Toinen syntymäpäiväsankari, Tommi Huolila (23 v.), ja Marius Van Andringa ovat poissa Katajan riveistä. Huolila angiinan Van Andringa ylirasitustilan vuoksi.

Voitto tukevoittaa Katajan asemaa sarjakärjessä. Kun Karhu Basket häviää Tampereella Pyrinnölle, on Katajan johto nyt kuusi pistettä kakkosiin, yhden ottelun enemmän pelanneisiin Karhuun ja Bisonsiin.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Kataja Highlights (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona kotikentällä. FIBA Europe Cup päättyy otteluun israelilaista Maccabi Rand Mediaa vastaan.