Gamebox: Kataja Basket – Kobra-Basket, Lapua 89-70


Kobrat

Ottelusta

Aika ja paikka:
14.2.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Kobrat: Jussi Turja, Maurice Creek (5. ulkomaalaispelaaja, loukkaantunut)
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Tommi Huolila, Alex Murphy, Wesley Saunders (5. ulkomaalaispelaaja, flunssassa)

Asetelma:
Kauden kolmas kohtaaminen, Kataja on voittanut molemmat Lapualla pelatut pelit. Kobrat (vierassaldo 2-9, sarjasijoitus 10.) on tällä hetkellä selvästi parempi kuin mitä sarjataulukosta voisi päätellä. Joukkue koki muutama viikko sitten kaksi pahaa loukkaantumista, mutta on sisuuntunut niistä ja voittanut Kouvot ja KTP:n. Uusi takamies Nick Kellogg vaikuttaa äärimmäisen hankalalta pideltävältä. Sisäpelaaja Jordan Richard tekee tänään debyyttinsä Suomessa.

Kataja (kotisaldo 8-4, sarjasijoitus 6.) joutuu jälleen kerran lähtemään otteluun selkeästi vajaamiehisenä.

Kobrat ei ole vielä koskaan pystynyt voittoon Joensuussa pelatussa liigaottelussa (10 kohtaamista).

Pelijaksot:
21-19, 18-13, 24-23, 26-15

Ratkaisu:
Kataja onnistuu alusta loppuun joukkueena. Se puolustaa kaksi ensi jaksoa erinomaisesti ja Kobra-takamiehet Nick Kellogg (17/4/2 s./-13) ja Stephen Croone (11/10/3 s./-15) puristetaan lähes näkymättömiin. Vieraat eivät saa pakettiaan oman korin alla jatkossakaan kunnolla kasaan mikä näkyy mm. erittäin heikkona puolustukseen paluuna ja vaikka Kobrat roikkuu näennäisesti mukana pitkään, etenee Kataja vastustamattomasti kohti sarjapisteitä.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: (38 minuuttia) 18 pistettä (pelitilanneheitot 8/14 (3 pisteen heitot 1/5), vapaaheitot 1/5)/7 levypalloa/12 syöttöä/2 menetystä/+- -luku +19/teholuku 25

Viime aikoina huomattavan paljon moitteita itsekkäästä pelaamisestaan saanut takamies on -syystä tai toisesta- kuin uudesti syntynyt. Hän osoittaa ensi hetkistä lähtien aivan uudenlaista johtajuutta ”pass first” -pelinjohtamisensa myötä. Pallo liikkuu ja kulloinen viisikko sevästi nauttii pelaamisesta. Puolustussuuntaan Pittsin jalat toimivat Nick Kelloggia vastaan hienosti ja Kobra-kollega jääkin ensimmäisellä 20-minuuttisella 3 pinnaan mikä tuo myöhemmin peliinsä selkeää pakottamista. Vaikka Pittsin kolmonen ei putoa ja vapariviivallakin on ongelmia, jäävät ne isossa kuvassa pieniksi murheiksi.

Avainpelaaja, Kobrat:
Jordan Richard: (30 minuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 9/14, vapaaheitot 3/4)/22 levypalloa/2 menetystä/2 torjuntaa/+- -luku -19/teholuku 37

Kerrassaan huikea Suomi-debyytti. Hakee hyökkäyksessä paikkaansa mutta kaikesta näkee, että Lapualla on syytä hymyillä. Kyseessä on todella ulottuva, kevyesti liikkuva ja pehmeän yhden käden heitton taitava sisäpelaaja, jolla on myös kova blokkiuhka.

Tilastopoimintoja:
Kataja pommittaa kolmoset hyvistä paikoista Atte Perttua (9/1/+3) lukuun ottamatta seinille: 8/27=30 %. Paikkoja siunaantuu kuitenkin kuin liukuhihnalta, joten suurta haittaa tästä ei tänään ole. Koriinjohtavat syötöt, 30-12 Katajalle, kertovat karusti pelitapaeroista. Lisäksi Kataja menettää pallon vain neljästi!

Muuta:
Kotijoukkueen jokainen kentällä käyvä pelaaja (7 kpl) onnistuu. Daniel Bejarano (10/9/6 s./+11) on todella energinen ja Jarekious Bradleyn (23/10/2 s./5 riis./+17) rentous tuottaa komean tilastorivin (teholuku 33). Tim Williams (17/6/3 s./2 tor./+20) häviää levyritaistelun Richardille, mutta hänenkin kova työnsä ja yrityksensä on merkillepantavaa.

> Ottelutilasto
> Kataja Basket Highlights (Visio Video @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Seuraava ottelu:
Kataja pelaa ennen maaottelutaukoa vielä kaksi ottelua, joista ensimmäinen on lauantaina Tampereella.