Gamebox: Kataja Basket – Karhu Basket, Kauhajoki 84-79


Karhu

Tommy Scrubb ei häkelly tilasta ja ajasta vaan paukuttaa 13 kaukoheittoyrityksestään peräti kahdeksan Areenan naruihin, näistä kotivoittoa vahvasti tukevat kolme osumaa päätösjaksolla.

Ottelusta

Pelijaksot:
24-21, 20-25, 20-16, 20-17

Ratkaisu:
Karhu jättää pelisuunnitelmansa mukaisesti Tommy Scrubbin alusta lähtien sangen vapaaksi kolmen pisteen kaaren takana tarkoituksenaan vaikeuttaa Teemu Rannikon pallollista peliä. Scrubb ei häkelly tilasta ja ajasta vaan paukuttaa 13 kaukoheittoyrityksestään peräti kahdeksan Areenan naruihin, näistä kotivoittoa vahvasti tukevat kolme osumaa päätösjaksolla. Toinen iso asia on Katajan loppua kohden tiivistyvä puolustuspeli, joka kestää myös Karhun hakemat hurjat 18 hyökkäyslevypalloa.

Avainpelaajat:
Scrubb (27/5/2 s./teholuku kentän paras, 27/plus-miinus -luku +5) taituroi Korisliigan piste-ennätystään sivuavan lukeman. 15 pelitilanneheitostaan 9 osuu (60 %) ja ainoa vapaaheittonsakin uppoaa korisukkaan.

Rannikko (7/2/16 s./teholuku 22/-3) keskittyy pyörittämään joukkueensa peliä ja tekeekin sen ensihetkistä lähtien mestarillisesti. Hänellä on aidosti mahdollisuudet yltää jopa liigan 24 vuotta vanhaan syöttöennätykseen (Petri Niiranen, HNMKY: 23 koriin johtavaa syöttöä), mutta pelitovereiden epäonni ja huolimattomuus mm. vapaaheittoviivalla estää aikeet.

Lamayn Wilson (22/5/2 riis./teholuku 16/plus-miinus -luku kentän paras, +10) takeltelee pitkään heitoissaan, mutta -yllätys, yllätys- lopulta jyvä löytyy ja tulosta alkaa tulla.

Tommi Huolila (10/2/1 tor./teholuku 13/+6) onnistuu pitkästä aikaa erinomaisesti. Panoksensa on hyvä molemmissa päissä kenttää. Hyökkäykset hän päättää sataprosenttisesti (kahden pisteen heitot 5/5) ja puolustuksessa uhrautumisensa on merkillepantavaa.

Trevis Simpson (8/4/4 s./2 tor./teholuku 10/+10) heittää jälleen kokonaisuudessaan epätarkasti (pelitilanneheitot 2/10), mutta on aktiivisena pelaajana aina tärkeä omalle joukkueelle ja samasta syystä inhottava vastustajalle.

Tony Easley (7/5/teholuku 4/-1) aloittaa vauhdikkaasti mutta hiipuu hiljalleen pimentoon. Kuudesta vapaaheitostaan vain yksi osuu.

Karhusta eniten harmia Katajalle tuottavat monipuolinen Lawrence Kinnard (14/9/4 s./teholuku 13/-3), terävästi pelaava Cade Davis (18/6/2 s./2 riis./teholuku 15/-1), tarkasti heittävä Samuli Vanttaja (11/4/teholuku 14/-2) sekä iso sisäpelaaja Lance Williams (12/6/teholuku 13/-3).

Takamies Bojan Sarcevic (7/3/3 s./teholuku 5/-4) hakee vielä pelirytmiä loukkaantumisensa jäljiltä eikä ole terävimmillään.

Muuta:
Kataja häviää levypallot peräti 30-45. Toisaalta sen hyökkäyspelin helppoudesta Karhuun verrattuna kertoo syöttötilasto, 24-9 kotijoukkueelle.

Thomas Scrubb jää kahdeksalla onnistuneella kolmen pisteen heitollaan yhden osuman päähän seuraennätyksestä (9), jonka nykyinen päävalmentaja Jukka Toijala on säkittänyt kahdesti, vuosina 2001 ja 2003.

Teemu Rannikon 16 koriin johtanutta syöttöä tasaa seuraennätyksen, johon on kertaalleen yltänyt Jyri Lehtonen ja Rannikko itse nyt jo peräti kuudesti.

Katajan kotivoittoputki on nyt 13 ottelua. Seuraennätykseen on vielä matkaa, sillä se kirjataan lukemiin 21 ottelua (ajalla 31.10.2012-18.04.2013).

Karhun riveistä puuttuvat loukkaantuneet Aleksi Akpaso ja Antti Kanervo.

Sarjataulukossa Katajan johto kakkoseen, Karhuun ja Bisonsiin, kasvaa 10 pisteeseen.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Juho Lehtoranta & Tommy Scrubb (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Sami Toiviainen & Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Erkki Hautaviita
> Karjalainen.fi

Muualla:
”Taikurimainen Teemu Rannikko pyöritteli Karhun puolustuksen pyörryksiin” (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu:
Sunnuntaina kotikentällä nousukuntoista Tampereen Pyrintöä vastaan.