Gamebox: Kataja Basket – Karhu Basket, Kauhajoki 67-77


Karhu

Ottelusta

Aika ja paikka:
26.1.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Karhu: Juho Lehtoranta, Joonas Lehtoranta, Marcus Allen, Flenard Whitfield
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Emil Djeen, Tommi Huolila, Alex Murphy, Daniel Bejarano (5. ulkomaalaispelaaja)

Asetelma:
Kauden kolmas kohtaaminen. Karhu (sarjasijoitus 6.) on voittanut selvästi molemmat Kauhajoella pelatut pelit. Kauhajokiset (vierassaldo 6-6) ovat Katajaan tapaan liikkeellä vajaamiehisenä. Vieraat pelasivat edellisen kerran 10 päivää sitten, isännillä pelejä on riittänyt senkin edestä. Katajan (4.) kotisaldo on 8-3.

Pelijaksot:
20-26, 16-17, 15-23, 16-11

Ratkaisu:
Karhun pelaava rotaatio (vain kuusi pelaajaa) on liikkeellä aivan erilaisella energialla kuin Katajan kahdeksan pelaajan vastaava. Vaikka pelejä on paljon ja pelikelposten miesten tilanne on kieltämättä huolestuttava, ei kotikentällä yksinkertaisesti voi esiintyä niin lepsusti kuin mitä tänään nähdään. Karhu saa kaksi sarjapistettä oikeastaan ns. kumartamalla.

Avainpelaaja, Kataja:

Avainpelaaja, Karhu:
Bojan Sarcevic: (40 minuuttia) 8 pistettä (pelitilanneheitot 2/10 (3 pisteen heitot 2/5), vapaaheitot 2/2)/4 levypalloa/15 syöttöä/4 menetystä/1 riisto/1 torjunta/+- -luku +10/teholuku 17

Erinomaisella pelipäällä oleva takaies tekee aivan mitä tahtoo. 15 koriin johtavaa syöttöä on Karhun uusi seuraennätys ja korkein lukema, joka on liigatasolla LähiTapiola Areenalla Katajaa vastaan nähty (sama kuin ToPo-takamiehen Tyson Pattersonin suoritus vuodelta 2008).

Tilastopoimintoja:
Karhulle kirjataan 25 syöttöä Katajan 14:ää vastaan ja tässä on hyvin pitkälle ottelun koko kuva: Karhun käsissä pallo tekee töitä ja heittopaikoista onnistutaan Katajaa paremmin.

> Ottelutilasto
> Kuvasatoa (Kuvanmaailma/Vesa Kuukka)

Seuraava ottelu:
Ensi viikon keskiviikkona Ranskan Le Portelissa, jossa pelataan FIBA Europe Cupin jatkolohkon toiseksi viimeisen kierroksen ottelu.