Gamebox: Karhu Basket Kauhajoki – Kataja Basket 79-64


Karhubasket

Otteluennakko

”Revanssin paikka pudotuspelihengessä”

On the road again. Kataja Basket matkustaa tänään kohti Pohjanmaan lakeuksia Kauhajoelle. Vakituisen kuskin eli Kannis Matin ollessa estyneenä puikoissa on tänään dynaaminen duo Batman ja Robin, no ei sentään, vaan Kari ja Pete. Kahden kuskin taktiikalla jää meille turhat, mutta kuitenkin toki lakisääteiset, pysähdykset pois.

Kaikilla lienee mielessä viime keskiviikkoinen kotipeli Karhua vastaan. Voiton avaimet helisi jo kädessä, mutta vastustaja oli lopussa vahvempi. Kataja ei kuitenkaan katkea, taipuu vähän, mutta nousee uudelleen pystyyn. Tänään on uusi mahdollisuus aiheuttaa Karhulle ensimmäinen kotitappio Korisliigassa uudessa IKH Areenassa eli Suomen toiseksi parhaassa koripallohallissa. Tiedätte varmasti mikä Areena on paras. No Motonet Areena, totta kai! Pari tappiota Karhu on hallissaan jo kokenut, tosin Europe Cupissa.

Karhun ryhmästä on turha nostaa yhtään yksilöä sen ihmeemmin esille. Laadukas nippu, joilla kaikilla on omat vahvuutensa, mutta myös heikkoutensa. Edellisessä pelissä huilannut, juuri Susijengi debyyttinsä tehnyt Severi Kaukiainen on tänään mukana kokoonpanossa.

Meidän ryhmällä on kaikki hyvin. Pari harjoitusta ehditty tekemään keskiviikon jälkeen ja valmentajat tehneet pikku viilauksia sekä puolustukseen että myös hyökkäykseen. Pieniä asioita, mutta merkitys saattaa olla suurikin.

Kauhajoella pallo nousee ilmaan klo 17.00. Virallinen kisakatsomo Joensuussa on Jet Set Bar. Sinne vaan katsomaan peliä. Kootkaa porukka ja pistäkää Kataja Community -hengessä sinistä päälle. Sininen sydänhän meillä jo on. Mukava kannustaa omia muiden samanhenkisten seurassa ja maistella Kataja Basket -olutta.

Taas kerran tarvitaan kannustusta. Kauhajoki on sen verran ettään perällä Joensuusta katsottuna, että ääntä ei tarvitse säästellä. Huutakaa, me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Karhu Basket Kauhajoki – Kataja Basket / Korisliigan Ylemmän jatkosarjan ottelu 7/10
Aika ja paikka: 4.3.2023, IKH Areena, Kauhajoki
Lopputulos: 79-64 (25-15, 19-9, 14-24, 21-16)

Ratkaisu: Toisin kuin viime keskiviikkona Joensuussa, jossa joukkueet kohtasivat edellisen kerran, Kataja ei saa hyökkäyspeliään pyörimään toivotulla tavalla heti ottelun alussa. Karhubasketin asettama äärimmäisen kova paine on jälleen kerran omaa luokkaansa ja sen ansiosta isännät pääsevät jo ensimmäisellä 10-minuuttisella juoksemaan kenttää. Tällöin heitä on liki mahdoton pysäyttää varsinkin, kun rutiininsa korinteossa on astetta joensuulaisia kovempi. Ottelu näyttää ratkenneen ennen puoliaikaa, mutta Kataja osoittaa hyvää henkistä kanttia jatkamalla taistelua myös toisella puolikkaalla. Se nousee väkisin mukaan voittokamppailuun ja jatkuvista tappioista huolimatta ei joukkueen taivaalla ainakaan vielä näy sysimustia pilviä.

Tehomiehet:
Kataja: Galin Smith, teholuku 22 (18/8/1 syöttö/1 menetys/2 riistoa/1 torjunta/ pelitilanneheitot 7/13, vapaaheitot 4/5)
Karhubasket: Simeon Carter, teholuku 23 (16/8/1 menetys/2 torjuntaa/ pelitilanneheitot 8/10)

> Ottelutilasto

> Sarjataulukko

Seuraava ottelu: Perjantaina 10.3. Helsingissä Seagullsin vieraana.