Gamebox: Kataja Basket – Karhu Basket Kauhajoki 89-95


Karhu

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Karhubasket Kauhajoki
Aika: 26.2.2020
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 89-95 (18-22, 22-20, 21-22, 28-31)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 3 (Karhubasket) ja 6 (Kataja) olevien joukkueiden kolmas kohtaaminen kuluvalla kaudella. Kaksi ensimmäistä ovat olleet hallitsevan tuplamestarin näytöstä joskin Kataja on ollut molemmissa huomattavan vajaamiehinen.

Kataja on voittanut kuusi edellistä kotiotteluaan ja on tänään pitkästä aikaa käytännössä täydessä vahvuudessa. Kauhajoki etenee sekin voittoputkessa, joka on viiden peräkkäisottelun mittainen.

Jamar ”Jammu” Wilson debytoi kotijoukkueen väreissä. Vieraiden riveissä saman tekee Lucky Jones, jonka jotkut joensuulaiskannattajat saattavat muistaa viime kaudelta, jolloin kreikkalaisjoukkueensa Aris Thessaloniki taipui Katajalle FIBA Europe Cupissa peräti kahdesti.

Ratkaisu:
Karhubasket on maineensa veroinen. Äärimmäisen taitava joukkue on koko ajan vähintään yhden askeleen edellä hyvän ottelun pelaavaa Katajaa. Vieraat puolustavat kovaa ja vaikka Kataja hallitsee levypallopeliä (39-26), sille pakotetut 16 menetystä satuttavat. Mestarijoukkueen rutiinista loistavan näytteen antaa kapteeninsa Bojan Sarcevic (13/2/3 syöttöä/2 riistoa/-4/teholuku 15), jonka peli paranee päätösjaksolla minuutti minuutilta huipentuen ottelun lopullisesti ratkaisevaan kolmen pisteen heittoon.

MVP:
Cameron Jones, Karhubasket:
17 pistettä (pelitilanneheitot 7/11 (ei 3 pisteen heittoja), vapaaheitot 3/4)
6 levypalloa
8 koriin johtanutta syöttöä
2 menetystä
2 riistoa
3 kertaa rikottu
+- -luku +7
teholuku 26
(28 peliminuuttia)

Sarjan kenties kylmähermoisin viimeistelijä on yksinkertaisesti loistava pelaaja. Esityksensä ottelusta toiseen ovat myös vastustajajoukkueen kannattajille nautittavaa katseltavaa – korkean luokan osaamista on helppo kunnioittaa. Tänään Jones paitsi esittelee syöttötaitojaan iskee tärkeitä koreja aina kun joukkueensa niitä vähänkin kaipaa.

Tilastopoimintoja:
Karhubasketin kahden pisteen heittotarkkuus on erinomainen 61 %, Katajallakin mainio 55 %.

Mestarit hyödyntävät Katajan menetykset (16 kpl) 20 pisteen edestä.

Muuta:
”Jammu” Wilson (4/6/5 syöttöä/1 riisto/-2/teholuku 7) hakee vielä paikkaansa joukkueessa, mutta jo nyt nähdyn perusteella saapumisensa on sekä parantanut yleistä ilmapiiriä että tekemisen tasoa.

Jarred Ogungbemi-Jackson (21/3/11 syöttöä/-4/teholuku 28) ja Brandon Walters (19/9/2 riistoa/1 torjunta/-2/teholuku 24) ovat molemmat loistavalla pelipäällä. ”JOJ:lta” ei virta lopu ja takamies jaksaa sähistä kaikki 34 peliminuuttiaan. Walters ottaa selkävoiton Karhubasket-kollegastaan Skylar Spencerista (4/3/2 riistoa/2 torjuntaa/-12/teholuku 5) mikä sekin luo omalta osaltaan uskoa tulevaan.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Kotiottelut jatkuvat jo tulevana lauantaina, kun BC Nokia saapuu Areenalle.