Gamebox: Kataja Basket – Kapfenberg Bulls (AUT) 83-87


FIBA Europe CupKapfenberg Bulls

Otteluennakko

”Varmistaako Kataja keskiviikkona jatkopaikan? – FIBA Europe Cup -alkulohkon viimeisessa kotiottelussa vastassa itävaltalainen Kapfenberg Bulls”


 

Ottelusta

Aika ja paikka:
8.11.2017 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
17-20, 28-23, 16-17, 22-27

Ratkaisu:
Katajan peli-ilme on lauantaiseen notkahdukseen verrattuna aivan toista luokkaa eikä ainakaan sen taakse voi tappion hetkellä mennä. Ottelu ratkeaa pieniin asioihin ja itävaltalaiset ovat juuri lopputuloksen verran aktiivisempia. Kapfenberg paitsi heittää kaukaa erinomaisesti, jopa loistavasti, voittaa useita tilanteita myös aivan korien alla – Katajan näkökulmasta liian monta.

Selittelyt ovat selittelyjä mutta jos joukkueelta puuttuu jatkuvasti 2-3 aloitusviisikkotason pelaajaa, näkyy se väistämättä jossakin vaiheessa. Tänään Kataja taistelee ilman Vesa Mäkäläistä ja molempia Alexeja (Murphy & Marzette). Niin organisaation kuin kannattajienkin toivelistalla on varmasti saada koko ryhmä pelikuntoon mahdollisimman pian.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: 33 peliminuuttia, 15 pistettä (pelitilanneheitot 6/13, 3 pisteen heitot 0/3, vapaaheitot 3/4)/6 levypalloa/5 syöttöä/1 menetys/3 riistoa/+- -luku -8/teholuku joukkueen paras, 20

Paljon parjattu pelintekijä on ottanut opikseen etenkin Espoo-ottelusta. Malttaa johtaa peliä, pitää itsensä vaarallisena pallon kanssa, puolustaa aktiivisesti. Tekee paljon oikeita ratkaisuja. Moitepuolella pisimmät kaukoheitot, jotka ehkä voisi jättää pois repertuaarista. Joukkue tarvitsee ehdottomasti kaltaisensa pelaajan, joka pystyy voittamaan oman miehensä.

Avainpelaaja, Kapfenberg Bulls:
Bogic Vujosevic: 29 peliminuuttia, 17 pistettä (pelitilanneheitot 6/9, vapaaheitot 5/6)/2 levypalloa/6 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/+- -luku -2/teholuku 22

Serbitakamies on äärimmäisen liukas ja aiheuttaa alati harmia kotijoukkueelle. Taidokkaita syöttöjä, kylmää viimeistelyä. Paketoi ottelun vapaaheittoviivalta.

Tilastopoimintoja:
Kapfenberg voittaa levypallot 42-33 ja hakee peräti 15 hyökkäyslevyriä.

Itävaltalaiset laittavat ilmaan 22 kolmen pisteen heittoa, näistä osuu 9 (41 %). Brian Oliver (16/5+8) upottaa viisi ja satuttaa Katajaa jokaisella. Katajan peräti 32 kolmosesta 11 löytää tiensä koriin (34 %).

Pisteet 3 sekunnin alueelta kirjataan Kapfenbergille 40-28 ja hyökkäyslevyreiden ohella tässä on yksi ottelun ratkaisuista.

Muuta:
Kapfenbergin maajoukkuemies, sentteri Jozo Rados (14/12/3 torjuntaa/+-0), hallitsee korinaluspeliä mielin määrin.

Vierasvoitto on itävaltalaisjoukkueelle kautta aikain ensimmäinen sen 14-vuotisella taipaleella Euroopan korkeimmissa seurajoukkuesarjoissa (FIBA/ULEB).

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus
> Kataja Basket Highlights (Visio Video @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Kapfenberg Bulls venyi voittoon Katajasta” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Korisliiga jatkuu sunnuntaina BC Nokian vieraana.


Yli 1300 katsojaa seuraa jännittävää ottelua. Daniel Bejarano (oik.) käy välillä korkealla. Kuva © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.