Gamebox: Kataja Basket – Istanbul BBSK (TUR) 82-87


FIBA Europe CupIstanbul BBSK

Otteluennakko

”Kataja Basket saa keskiviikkona vieraita Turkista, Istanbul BBSK jatkaa kovien europelivastusten sarjaa”


 

Ottelusta

Aika ja paikka:
17.1.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Istanbul BBSK: Eric Buckner
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Emil Djeen

Asetelma:
FIBA Europe Cup -jatkolohkon kolmas kierros, Kataja hakee vielä avausvoittoaan. Istanbul BBSK hävisi 1. kierroksella Ranskassa, mutta voitti viikko sitten kotonaan venäläisen Nizhny Novgorodin.

Pelijaksot:
25-19, 24-21, 14-25, 19-22

Ratkaisu:
Hyvällä energialla pelin aloittava kotijoukkue jää kolmannella jaksolla ns. telineisiin. Istanbul kuittaa Katajan 49-40 -puoliaikajohdon ja tulee 4 minuutissa tasoihin. Sattumaa tai ei, Katajan peli alkaa yskiä ja asetelma kääntyy: vaikka tuloksellisesti edetään tasatahtia, peliä vienyt (Kataja) joutuu takaa-ajajaksi.

Voitto ratkeaa pieniin asioihin. Istanbul pääsee käyttämään kokoeroaan, kun se pelaa palloa jatkuvalla syötöllä korin alle. Kataja puolestaan sortuu siirtämään palloa hyvistäkin kaukoheittopaikoista. Aivan lopussa heitot eivät osu ja vieraat pysyvät edellä harmittavan vähän mutta riittävästi ja ansaitusti.

Avainpelaaja, Kataja:
Wesley Saunders: (34 minuuttia) 15 pistettä (pelitilanneheitot 8/11 (3 pisteen heitot 0/1), vapaaheitot 5/5)/10 levypalloa/6 syöttöä/2 menetystä/+- -luku +2/teholuku kentän paras (jaettu), 28

Yksi parhaista peleistään Kataja-paidassa. Tekee kaikkea: hakee levyreitä, jakaa palloa, ratkoo itse. Erittäin aktiivinen ilta! Kova minuuttimäärä on tehdä tepposet, sillä häntä on pakko huilauttaa ja paluutaan kentälle aivan lopussa on pakko venyttää – kenties n. minuutin liian kauan.

Avainpelaaja, Istanbul BBSK:
Ivan Buva: (32 minuuttia) 28 pistettä (pelitilanneheitot 10/13, vapaaheitot 8/14)/6 levypalloa/2 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/+- -luku +8/teholuku 28

Järkälemäinen kroaatti on maalatulla alueella lähes pitelemätön. Katajan isoja miehiä puuhailustaan on turha syytellä, sillä tältä näyttävät isolla rahalla Euroopassa pelaavat sentterit. Buva on ilkeä parantaessaan peliään loppua kohden ja käytännössä ratkoo matsin.

Tilastopoimintoja:
Kataja voittaa levypallot peräti 39-30. Menetyksiä kertyy vain 11, mutta kun vieraat pitävät pallosta huolta kadottamalla sen vain 4 kertaa, on siinä yksi merkittävä ero. Toisaalta vapaaheittotarkkuus 92 % (11/12) Istanbulin 65:a vastaan (17/26) kaventaa eroavaisuuksia.

Muuta:
Takamieskaksikko Ilari Seppälä (6/2/4 s./4 menetystä/-8) – Damier Pitts (13/6/6 s./3 menetystä/-4) taistelee puolustuspäässä mallikkaasti, hyökkäystehot sen sijaan jäävät ohiheittojen myötä hieman liian vähiin. Sama pätee laitureihin Alex Murphy (10/7/-5) ja Jarekious Bradley (10/4/-7).

Sisäpelaaja Tim Williams (17/4/-5) on jo jonkin aikaa ollut kerrassaan erinomainen hyökkäyskorilla. Ongelmansa ovat varsinkin näissä europeleissä toisessa päässä kenttää, jossa tänään loppuvat etenkin koko että voimat.

Istanbulin amerikkalaistakamiehen Ryan Toolsonin (18/2/3 s./+14) aseet (etenkin heittotaito) olivat tiedossa yhtä lailla kuin Buvan vastaavat (sisäpelivoima), mutta molemmat pääsevät huseeraamaan vahvuuksillaan.

> Ottelutilasto
> Kuvasatoa (Kuvanmaailma/Vesa Kuukka)

Seuraava ottelu:
Perjantaina Areenalla sarjakärkeä Salon Vilpas Vikingsiä vastaan.


Istanbul BBSK:n Ivan Buva on illan korisnimi. Kuva © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.