Gamebox: Kataja Basket – FC Porto (POR) 88-84


FIBA Europe CupFC Porto

Otteluennakko

”Portugalilainen suurseura FC Porto keskiviikkona Joensuussa – ”Juuri nyt kyse on enemman meistä kuin heistä”


 

Ottelusta

Aika ja paikka:
25.10.2017 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
25-19, 20-20, 20-21, 23-24

Ratkaisu:
Kotijoukkue on ottanut opikseen Kouvolassa perjantaina nähdystä romahduksesta. Omaan pussiin ei pelaa tänään yksikään ja taisteluilme etenkin puolustuspäässä lämmittää reilua 1500 katsojaa. Porto pääsee yllättämään oikeastaan vasta aivan lopussa muutamilla kovilla kaukoheitoilla, yleisesti ottaen pelinsä on scoutattu perusteellisesti.

Alex Marzette on joutunut jäämään pois kokoonpanosta vanhan vamman vuoksi ja tämä näkyy jonkin verran hyökkäyspäässä vähentyneenä ajouhkana, mutta kun pallon liike pidetään mallikkaana, ei heittopaikoista ole pulaa. Porto joutuu rikkomaan Katajaa peräti 37 vapaaheiton edestä ja kotijoukkue naulaa näistä 25 pistettä. Lopullisesti ottelu ratkeaa Porton pallonmenetykseen viimeisillä sekunneilla, vastapainoksi Kataja pitää itse pelivälineestä jälleen kerran hienosti huolta: sille kirjataan vain 5 menetystä Porton 12 vastaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Tommi Huolila: 21 peliminuuttia, 14 pistettä (pelitilanneheitot 2/4, vapaaheitot 10/14)/6 levypalloa/1 menetys/2 riistoa/4 torjuntaa/+- -luku +5/teholuku 19

Liima, joka pitää Katajaa tänään tiukasti kasassa. Ei anna oman korin alla tuumaakaan periksi torjuen pitkine käsineen 4 portugalilaisheittoa, toisessa päässä huomattavan aktiivinen ja häneen kohdistuukin peräti 9 virhettä. 14 pistettä on uusi ennätyksensä europeleissä.

Avainpelaaja, FC Porto:
Sasa Borovnjak: 31 minuuttia, 23 pistettä (pelitilanneheitot 7/12, vapaaheitot 9/11)/9 levypalloa/3 menetystä/+- -luku 0/teholuku 22

Serbipelaaja on juuri niin vahva korinalusvääntäjä kuin mitä ennakkoon tiedettiin. Huolila pärjää kanssaan pääosin hyvin, muilla on vaikeampaa.

Tilastopoimintoja:
Kataja upottaa 21 kolmen pisteen heitostaan vain kahdeksan (24 %), mutta onnistumisista valtaosa tulee johtoaseman pitämisen kannalta juuri oikeaan paikkaan.

Muuta:
Damier Pitts (20/4/3 s./2 riis./+-0) on liikkeellä aivan eri ilmeellä kuin perjantaina Kouvolassa, jossa etenkin hän syyllistyi turhan itsekkääseen peliin. Nyt takamies malttaa juosta ja juoksuttaa kuvioita kunnolla läpi ja aktivoida koko viisikkoa. Paikkaa loppuhetkien pahan pallonmenetyksensä sitä seuranneella kovalla kakkosella, hyökkäyslevypallolla ja ottelun ratkaisevalla riistolla ja siitä juoksemallaan layupilla.

Wesley Saundersin (14/9/3 s./+9) vakaat otteet vakuuttavat. Todella jämäkkää tekemistä.

Tim Williams (16/8/2 riis./-1) puolestaan tekee ryminällä debyyttinsä kotisalissa. Kentän paras teholuku, 25, alleviivaa onnistumistaan – ei yhtään pelitilanneheittoa ohi (7/7). Myös levypallopeli on sujuvaa.

Ilari Seppälän (10/3/6 s./+11) 6 koriin johtaneen syötön jälkeen toiseksi maukkaimmat passit jakelee hieman yllättäen Vesa Mäkäläinen (8/3/4 s./2 riis./1 tor./+2), 4 kpl.

Huolilan lisäksi myös Atte Perttu (6/2/+1) kirjauttaa uuden europelien piste-ennätyksensä. Se syntyy kahdella tyylipuhtaalla kolmosella.

Marzetten ohella Alex Murphy ei ole edelleenkään pelikunnossa, kentällä piipahtava Daniel Bejarano on myös puolikuntoinen.

Voitto portugalilaisseurasta oli suomalaisjoukkueelle euro-otteluissa kautta aikain vasta toinen kaikkiaan viidestä kohtaamisesta.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus
> Kataja Basket Highlights (Visio Video @ YouTube)

Muualla:
”Kataja toiseen perättäiseen voittoon FIBA Europe Cupissa” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Korisliiga jatkuu viikonloppuna tuplavierasottelulla: Pyrintö lauantaina Tampereella, Karhu sunnuntaina Kauhajoella.