Gamebox: Kataja Basket – Espoo United 87-84


Espoo United

Ottelusta

Aika ja paikka:
16.12.2017 klo 17, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
25-22, 21-21, 17-23, 24-18

Ratkaisu:
Äärimmäisen tasainen -johtoasema vaihtuu ottelun kuluessa peräti 17 kertaa- ja kovavääntöinen kamppailu kääntyy kotijoukkueelle aivan lopussa. Takamiehet Damier Pitts (syöttää) ja Ilari Seppälä (viimeistelee) juonivat ajassa 37:47 illan toisen onnistuneen takaovipelin. Sen myötä Kataja siirtyy johtoon 81-77 eikä enää luovuta etumatkaansa mm. Pittsin sataprosenttisen vapaaheittopelin ansiosta. Espoo pääsee vielä summerin soidessa yrittämään tasoitusta, mutta ei tällä kertaa onnistu.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: (33 peliminuuttia) 23 pistettä (pelitilanneheitot 6/16, vapaaheitot 8/8)/6 levypalloa/5 syöttöä/4 menetystä/1 torjunta/+- -luku +3/teholuku 21

Saa halutessaan käytännössä aina ns. oman heiton aikaan ja myös näyttää sen puolustajalleen kerta toisensa jälkeen. Pelaa ylipäänsä kiitettävän aggressiivisesti. Käy kovaa kamppailua vieraiden Jeb Iveyn kanssa.

Avainpelaaja, Espoo United:
Jeb Ivey: (36 peliminuuttia) 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/13, vapaaheitot 1/1)/3 levypalloa/5 syöttöä/1 menetys/3 riistoa/+- -luku -1/teholuku 22

Espoon henkinen johtaja, joka ei suostu häviämään ja jonka peliesityksen hiipumisen puolesta ei koskaan kannata lyödä vetoa. Aina parhaimmillaan ottelujen loppupuolilla, näin myös tänään. Heittää, ajaa, syöttää.

Tilastopoimintoja:
Kataja on pitkästä aikaa erinomainen levypalloissa voittaen ne 39-34. Tim Williams (13/9/3 s./1 tor./+10) näyttää esimerkkiä yhdeksällä irtopallolla.

Wesley Saunders (19/7/2 tor./teholuku kentän paras, 25/plus-miinus -luku kentän paras, +19) kirjauttaa hienon tilastorivin. Yksi kolmosistaan on suuressa osassa varmistelemassa kotivoittoa, muutenkin heittopelinsä sujuu: vain 2 ohi kohteen.

Muuta:
Yksi illan riemukkaimmista asioista on varmasti Alex Murphyn (25 min: 14/6/-9) paluu pelaavaan kokoonpanoon. Laituri osoittaa hyvää pelikuntoa ja muutama viimeistely on luokkaa ”Susijengi”.

Katajalta sivussa ovat kotimaisista Vesa Mäkäläinen ja Tommi Huolila, ulkomaalaispelaajista huilaavat Alex Marzette sekä torstaina paluun Joensuuhun tehnyt Jarekious Bradley. Espoolta puuttuu kokenut Samuel Haanpää.

Areenan tulostaulua ei saada toimimaan, joten toimitsijapöytä joutuu old school -mallisesti ”haalarihommiin”, jotta pelaajat, tuomarit ja yleisö saadaan pidettyä ajan tasalla.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup -jatkolohko käynnistyy ensi keskiviikkona Venäjän Nizni Novgorodissa.