Gamebox: Kataja Basket – Bisons Loimaa 102-77


Bisons

Kataja pääsee kunnolla kiinni pelitempoon toisen kymmenminuuttisen lopulla. Tuolloin set-hyökkäyksiin löytyy tuttu rytmi ja puolustuslevypallojen myötä nopeisiin lähdöt tapahtuvat räväkästi.

Ottelusta

Pelijaksot:
18-26, 29-17, 29-20, 26-14

Ratkaisu:
Kataja on ensimmäiset 15 minuuttia pelaajien ansaitseman poikkeuksellisen pitkän vapaan (neljä päivää) jäljiltä hieman ruosteinen. Se pääsee kunnolla kiinni pelitempoon toisen kymmenminuuttisen lopulla. Tuolloin set-hyökkäyksiin löytyy tuttu rytmi ja puolustuslevypallojen myötä nopeisiin lähdöt tapahtuvat räväkästi. Loukkaantumistenkin myötä kapealla mutta edelleen nimekkäällä ryhmällä matkassa olevat loimaalaiset alkavat jäädä kyydistä. Samalla vieraiden peliin tulee hyvää alkupuolta hieman enemmän yksinyrittämistä mikä ei tänään ole avain voittoon.

Avainpelaajat:
Teemu Rannikko (21/4/11 s./teholuku 29/plus-miinus -luku +22) rytmittää kotijoukkueen pelin voittourille sekä syöttämällä että heittämällä. Löytyypä kapteenilta panoksia myös puolustuspäähän. Sarjan paras pelaaja – nuff said.

Lamayn Wilson (27/8/2 s./2 tor./teholuku kentän paras, 33/+21) ja Trevis Simpson (15/1/2 s./2 riis./1 tor./teholuku 11/+20) ovat hyvällä pelipäällä hekin. Wilson on kaksikosta tehokkaampi osuen tasaisen tappavasti alusta loppuun ja kaapien tärkeitä irtopalloja omalla korilla. Simpsonilla on omat tähtihetkensä, joiden aikana korirenkaan halkaisija vaikuttaa todella suurelta.

Tommy Scrubb (14/5/2 s./teholuku 17/+22) tekee tapansa mukaan vähän kaikkea, joka puolella. Ennen kaikkea puolustaa ja päättää nopeita hyökkäyksiä.

Illan yllätyskortti on Atte Perttu (5/1/teholuku 7/+3), joka joutuu Tommi Huolilan poissa ollessa vitospaikalle, vääntämään itseään Tuukka Kottia vastaan. Hienot otteensa nostavat itseluottamusta ja se jos mikä tietää hyvää jatkoa ajatellen.

Petri Virtanen (11/2/teholuku 11/+3) tulee mukaan tohinoihin penkiltä ja tekee rennosti sitä mitä Pete osaa: laittaa palloa säkkiin. Carson Desrosiers (6/5/2 tor./teholuku 14/+22) on jälleen kerran virhevaikeuksissa mutta muuten otteensa ovat sangen moitteettomia.

Bisonsista aina vaarallinen Martin Zeno (10/7/5 s./teholuku 9/-10) ei pääse missään vaiheessa flow-tilaan ja pelinsä on välillä hieman poissa raiteiltaan. Ike Udanoh (10/6/3 s./1 tor./teholuku 12/+-0) vääntää täysillä kuten tapoihinsa kuuluu – vähän jää kuitenkin myös hänen pelistään aivan paras terä puuttumaan.

Ilari Seppälä (17/0/4 s./teholuku 12/-13) nousee Bisonsin ykkösnimeksi tasaisen hyvällä pelillään. Erityisesti hyökkäyspään ratkaisunsa ovat tasapainoisia. Tuukka Kotti (14/13/3 s./teholuku 21/-29) kirjauttaa joukkueensa parhaan teholuvun ja on mies paikallaan levypalloväännöissä.

Paul Hill Jr (6/1/2 s./teholuku 6/-30) näyttää ehtivän joka paikkaan mutta tehokkuutta otteistaan saa hakea.

Muuta:
Bisonsin hyvyyttä korostaa se, että joukkue häviää syöttötilaston vain yhdellä (18-17). Heittoprosentit ovat sitten Katajan juhlaa: kakkoset 62 vs 43, kolmoset 48 vs 38 ja vaparit 92 vs 68.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Ilari Seppälä & Atte Perttu (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Greg Gibson & Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Jari Turunen
> Karjalainen.fi

Seuraava ottelu:
Lauantaina Kauhajoella, jossa koetetaan parantaa esitystä edellisestä kohtaamisesta, jonka Karhu voitti lokakuussa peräti 100-69.