Gamebox: Kataja Basket – Bisons Loimaa 88-86

Bisons

Unelma Suomen Cup -mestaruuden puolustamisesta Final Fourissa elää.

Otteluennakko

Tuikitärkeä ottelu etenkin Suomen cupin kannalta: finaaliturnaukseen etenevät liigan sarjataulukossa 30.11.2023 sijoilla 1-4 olevat joukkueet. Näin ollen ottelut Bisonsia ja Lahtea (29.11.) vastaan ratkaisevat sen, onko mestari mukana puolustamassa titteliään.

Kataja ja Bisons ovat ennen tätä iltaa kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa 12 kertaa. Kataja on vienyt peleistä yhdeksän. Biisoneiden edellinen runkosarjavoitto Joensuusta on lokakuulta 2014. Tällä kaudella joukkue ei ole vielä vieraskentällä voittanut (0-4).

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Bisons Loimaa / Korisliigan alkusarjan kierros 10/22
Aika: 25.11.2023
Paikka: Motonet Areena, Joensuu

Lopputulos: 88-86 (22-26, 26-19, 21-27, 19-14)
Yleisöä: 1160

Ratkaisu: Bisons on 35 minuuttia selkeästi parempi joukkue. Sen tekemisessä on tehokkuutta, joka loistaa poissaolollaan monen Kataja-pelaajan otteista. Syystä tai toisesta kotijoukkue säpsähtää päätösjakson puolivälissä hereille horroksestaan, kuroo vieraiden hankkiman 10 pisteen eron kiinni, menee ohi ja on lopussa onnekaskin, kun Bisonsin viimeinen heitto jää korirautaan. Voiton avain on muutaman minuutin mittainen kivikova puolustaminen sekä kapteeni Amanze Egekezen esimerkilliset otteet hyökkäyskorilla.

> Ottelutilasto

Muuta: Voitto pitää elossa Katajan mahdollisuudet edetä Suomen cupin finaaliturnaukseen. Paikka Final Fouriin edellyttää, että Lahti Basketball kaatuu seuraavassa ottelussa keskiviikkona ja jo tiistaina käytävät ”vertailukamppailut” Seagulls-Korihait, KTP-BC Nokia, Kobrat-Vilpas päättyvät Katajan kannalta edullisesti.

Seuraava ottelu: Keskiviikkona 29.11. Lahdessa Lahti Basketballia vastaan.