Gamebox: Kataja Basket – BC Rilski Sportist (BUL) 92-76


FIBA Europe CupBC Rilski Sportist

Kataja mättää Lamayn Wilsonin johdolla kolmosia lähes naurettavan kovalla tarkkuudella (ensimmäisistä 15:stä osuu 11) ja kovin taistelu on ohi ennen kuin Rilski Sportist saa edes auttavasti juonesta kiinni.

Otteluennakko

”FIBA Europe Cup 2016 -avaus keskiviikkona Joensuussa, Kataja Basket tähyää jatkopeleihin”


 

Ottelusta

IMG_4340Konkari Lamayn Wilson heitti 11 pelitilanneheitostaan kahdeksan pussiin. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Pelijaksot:
35-20, 26-17, 12-19, 19-20

Ratkaisu:
Katajan lataus kauden ensimmäiseen kansainväliseen otteluun on hurja. Aivan alkuhetkistä lähtien näkee, että liikkeellä ollaan vain voitto mielessä. Kun homma kestää kasassa menemättä yli, jäävät bulgarialaiset käytännössä telineisiin. Kataja mättää Lamayn Wilsonin johdolla kolmosia lähes naurettavan kovalla tarkkuudella (ensimmäisistä 15:stä osuu 11) ja kovin taistelu on ohi ennen kuin Rilski Sportist saa edes auttavasti juonesta kiinni. Tämä tapahtuu kolmannella jaksolla paikkapuolustuksen myötä. Kun virhevaikeuksien vuoksi penkillä pitkät tovit istunut Katajan sankari Wilson palaa parketille, ovat hänen iskemänsä kaksi kolmosta viimeinen niitti ottelulle.

Avainpelaajat:
35-vuotias Wilson (22/4/kolmoset 6/8 /plus-miinus -luku kentän paras, +16) nautiskelee matsista kuin 25-vuotias. Heitot lähtevät rennosti kuten tapoihinsa kuuluu ja tuuletukset sytyttävät lähes 1500-päisen yleisön. Nuorempi kollegansa Trevis Simpson (26/4/Wilsonin kanssa sama +16) näyttää hänkin parastaan kun panokset kovenevat. Lennokkaita heittoja ja komeita donkkeja, joista Teemu Rannikon tarjoilema ns. alley-oop viimeisteltynä selkä koriin päin on varmasti yksi hienoimmista mitä Joensuussa on pelitilanteessa koskaan nähty. Paljon sanottu! Kapteeni Rannikko (8/5/18 s./+13) takeltelee heittopelissään (pelitilanneheitot 3/13), mutta 18 syöttöä on sitten jotain ihan muuta. Vaikkei häneltä nähdä kuin muutama ns. leuat auki loksauttava passi, kiittävät hyvin heittävät pelikaverit tarjoiluistaan sen verran perusteellisesti, että uusi seuraennätys on tosiasia. Erityisen hienoa on nähdä Rannikon pelirytmityksen olevan edelleen kansainvälisellä tasolla – paljon edellä esim. Rilski-kollegoita. Tommy Scrubbista (10/12/3 s./+13) ei erota että menossa on ensimmäinen kansainvälinen seurajoukkueottelunsa ikinä, tekemisensä on yhtä tehokasta ja monipuolista kuin Korisliigassa. Sentteri Carson Desrosiersilla (8/6/2 riis./4 tor./+4) on omat vaikeutensa hyökkäyskorilla, mutta liikkuvuutensa auttaa joukkuetta kahden tärkeän riiston ja kolmen torjunnan muodossa. Penkiltä peliin tulee suurimmalla ryminällä Marius Van Andringa (12/2/+5). Esityksensä on niin ennakkoluuloton, että tässä ja nyt voi luvata: lisää tulee!

Rilski Sportistin ykkönen on iso laituri Anthony Gugino (21/17/2 riis./-8), joka säikyttelee kotijoukkuetta tauon jälkeen piristyneen peli-ilmeensä myötä. Piskuinen takamies Frank Turner (15/3/5 s./3 riis./-1) jää ajoittain pieneksi korille ajoissaan, mutta häntä tuuraileva Darin Ivanov (12/3/-17) paikkaa hyvin. Kakkospaikan Tristan Carey (13/3/2 s./-6) tyytyy väläyttelemään – suunnan kääntäjäksi ei hänestäkään ole. Kokenut bulgarialaiskaksikko, takamies Yordan Bozov (2/1/-9) ja laituri Zlatin Georgiev (3/5/2 s./-13) ovat aika lailla ulkona ottelusta.

Muuta:
Desrosiersin 4 torjuntaa samoin kuin Scrubbin 12 levypalloa ja tietenkin Rannikon 18 syöttöä ovat uusia seuraennätyksiä. Kaksi ensin mainittua ovat parhaita yhden ottelun suorituksia (Scrubbin 12 levyriä sivuaa ennätystä) kansainvälisissä peleissä. Rannikon syöttölukema on puolestaan kaikilla mittareilla korkein noteeraus Kataja-paidassa koskaan. Se on jopa niin kova saavutus, että koko kilpailun historiassa samaan on viimeksi ylletty 16 vuotta sitten, vuonna 1999!

Seuraava ottelu:
Korisliigaa jo ylihuomenna perjantaina Helsingissä Seagullsin vieraana.

> Ottelutilasto

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Rilski Sportist) (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Jukka Toijala) (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Lamayn Wilson) (Kataja Basket @ YouTube)
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Kataja Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka
> Karjalainen.fi

Muualla:
”Kataja komeaan kotivoittoon FIBA Europe Cup -avauksessa” (Basket.fi)
”Rannikko viritti Katajan kolmosshow’n” (Ilta-Sanomat)
”Teemu Rannikko jakoi peräti 18 koriin johtanutta syöttöä” (Helsingin Sanomat)

Raporttia päivitetty 30.10.: Videotarkistuksen perusteella korjattu Carson Desrosiersin torjuntalukema neljään.