Gamebox: Kataja Basket – BC Nokia 82-81


BC Nokia

Kataja antaa Nokialle jopa avaimet voittoon tuhrimalla aikalisän jälkeisen sivurajan samasta paikasta yli. Nokia tulee vielä kerran, mutta pelin viimeinen hyökkäys päättyy riittävän ahdistettuun layupiin, joka kimpoaa levystä summerin soidessa Katajan haltuun.

Ottelusta

Pelijaksot:
19-25, 27-18, 14-17, 22-21

Ratkaisu:
Kovatempoisessa ottelussa vaaka on jo kallistumassa kotijoukkueen puolelle, kun Nokia sortuu harhasyöttöön tasan minuutti ennen loppua tilanteessa 80-77. Seuranneesta virheestä tuomituista vapaaheitoista Teemu Rannikko upottaa molemmat (82-77). Katajan lepsu puolustukseen paluu sallii kuitenkin välittömän vieraskuitin (82-79) korille ajolla. Kun seuraava hyökkäys ei tuota tulosta ja Nokian vauhti pitää sen jälkeen pysäyttää virheellä, joista seuranneet vapaaheitot osuvat (82-81), ollaan 8 sekuntia ennen loppua voiton suhteen jälleen kiikun-kaakun. Kataja antaa Nokialle jopa avaimet voittoon tuhrimalla aikalisän jälkeisen sivurajan samasta paikasta yli. Nokia tulee vielä kerran, mutta pelin viimeinen hyökkäys päättyy riittävän ahdistettuun layupiin, joka kimpoaa levystä summerin soidessa Katajan haltuun.

Avainpelaajat:
Kataja-syömähampaat Teemu Rannikko, Lamayn Wilson, Trevis Simpson ja Tommy Scrubb pelaavat ulkopuolisen silmin hurjat minuutit peilattuna siihen, että keskiviikkona pitäisi jaksaa painaa Sloveniassa ”elämästä ja kuolemasta”.

Rannikko (32 min: 16/6/9 s./7 menetystä/teholuku 19/plus-miinus -luku +5) johtaa joukkojaan lievän hapuilunkin kera tänään riittävän laadukkaasti. Wilson (40 min: 16/9/2 s./2 riis./teholuku 18/+1) ei osu kaukoheitoissaan, mutta on hyvä kakkosissa ja levypalloissa. Simpsonilta (32 min: 23/3/3 s./2 tor./teholuku 21/+5) nähdään monipuolista hyökkäämistä, puolustuksessa hän saa veroisensa vastustajan Daniel Baileysta. Scrubb (35 min: 7/10/2 s./teholuku 15/-3) ei loista, mutta on jälleen kerran mies paikallaan kovan yrittämisensä ansiosta.

Carson Desrosiers (34 min: 16/12/2 tor./teholuku 21/+5) vääntää BC Nokian rookiekollegaansa David Kravishia vastaan vähintäänkin tyydyttävästi.

Eldar Skamo (12/2/4 s./teholuku 13/+3) ja Daniel Bailey (27/8/4 s./2 riis./1 tor./teholuku 34/+1) ovat vieraiden riveissä erittäin hyvässä pelivireessä. Nelospaikan Skamo ei tunnu tekevän kuin oikeita asioita ja kolmospaikalla Bailey säkittää Korisliiga-uransa ennätyspisteet todella vakuuttavalla pelillä, jossa urheilullisuutensa näyttelee suurta osaa. Myös Kravish (17/16/2 tor./teholuku 27/+3) voi olla korien alla iltaansa tyytyväinen. Hän suorastaan dominoi levyripeliä omassa kenttäpäädyssään.

Takalinjoilla kapteeni Henri Hirvikoski (12/2/2 s./teholuku 13/+5) näyttää taisteluesimerkkiä jättämällä ns. kaikki parketille. Kolmosensakin osuvat 4/6. Sen sijaan pelintekijä Vincent Simpson (7/2/3 s./4 menetystä/2 riis./teholuku -2/-3) ei vakuuta kuin liikkuvuudellaan. Hänen kohtalonaan on antaa lopussa paha harhasyöttö, josta toivuttuaan Nokia pelaa viimeisen hyökkäyksen käsiinsä jo kirjoitetuin seurauksin.

Muuta:
Nokian hyvyydestä kertoo myös syöttötilasto: koriinjohtaneet vieraille 16-18.

Kataja heittää ottelussa 21 kolmen pisteen heittoa, mikä on yllättäen vähemmän kuin vierailla (26).

Tommi Huolila
on poissa Katajan riveistä ja BC Nokia puolestaan kaipaa varmuudella ykkösnimeään, serbisentteri Dragan Labovicia.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Kataja Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Niko Mattila ja Carson Desrosiers (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Oliver Vidin ja Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Sloveniassa, jossa Europe Cup -panokset ovat jo ns. tapissaan: vain voitto Krka Novo Mestosta kelpaa.