Gamebox: Kataja Basket – BC Nokia 107-95


BC Nokia

Vauhdikkaassa, fyysisessä ja viihdearvoltaan korkeassa ottelussa koetaan viisi minuuttia ennen loppua tilanteessa 89-87 kolme lähes peräkkäistä teknistä virhettä. Kaikki vihelletään BC Nokialle: kaksi pelaajille, yksi valmentaja Oliver Vidinille. Seuranneista kolmesta vapaaheitosta Teemu Rannikko upottaa jokaisen.

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliigan runkosarjaottelu 6/36 (BC Nokialla 4/36). Mestari (3 voittoa, 2 tappiota) ja sarjanelonen saa vastaansa sarjanousijan ja -kakkosen (3-0).

Aika ja paikka:
Lauantai 24.10. klo 17:00, LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-18, la 10-15).

Historia:
Joukkueet ovat ennen tätä iltaa kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä vain kahdesti (kaudella 2001-02). Kataja voitti molemmat kohtaamiset niukasti, 78-76 ja 76-74. Takalinjoja johti tuolloin nykyinen päävalmentajamme Jukka Toijala.

Asetelma:
Kataja konttasi keskiviikkona Kauhajoella ja kärsi 31 pisteen tappion. Energisyys oli hukassa eikä Karhun aggressiivisuuteen löytynyt keinoja vastata. Usea pelaaja alisuoritti. BC Nokia puolestaan on aloittanut kauden kolmella peräkkäisellä kotiottelulla/-voitolla. Viimeksi Nokialla kaatui juurikin Katajaa kurittanut Karhu Basket. Muut voitot ovat irronneet KTP:sta ja Vilpas Vikingsistä.

Kannattaa seurata erityisesti:
BC Nokia: Isaiah Wilkerson, Daniel Bailey, Henri Hirvikoski. Wilkerson (ka:t 22,0/7,3/3,7 s./1,3 riis.) on nokialaisten pelin sielu. Voimakasrakenteinen takamies tekee tontillaan vähän kaikkea: johtaa peliä, heittää ja ajaa hanakasti. Laituri Bailey (14,0/7,0/2,3 s./1,3 riis./1,0 tor.) pelaa Suomessa ja Nokialla jo kolmatta kauttaan. Korisliiga ei ole ainakaan vielä osoittautunut kevytrakenteiselle atleetille millään muotoa liian kovaksi sarjaksi, päinvastoin. Monipuolista työtä pelin joka osa-alueella, etenkin levypalloissa. Kapteeni Hirvikoski (11,7/2,7/1,7 s./1,0 riis.) ratkaisi hurjalla heittopelillään edellisen ottelun Karhua vastaan ja tulee varmuudella olemaan edelleen vaarallinen. Ikitaistelija, työmyyrä.

Kataja: Carson Desrosiers, Tommi Huolila, Trevis Simpson. Erityisesti tämä kolmikko oli keskiviikkona Kauhajoella melko lailla tolaltaan. Europelikenraali on oiva paikka palauttaa itseluottamus – ensi viikolla mennään jo todella kovaa kansainvälisissä merkeissä ja niin tila kuin aikakin tulee olemaan yhä enemmän kortilla.

Linkkejä:

> BCNokia.com

Korisliiga.fi:
> Pääsivu (Kausiennakot, uutiset, tulokset, tilastot, kuvat, videot)
> Valmentajien ennakkokommentit, kokoonpanot otteluun (julkaistaan hyvissä ajoin ennen ottelua)

Otteluisäntä:
> Kuusakoski

Tervetuloa!


 

Ottelusta

Pelijaksot:
28-19, 21-25, 31-31, 27-20

Ratkaisu:
Vauhdikkaassa, fyysisessä ja viihdearvoltaan korkeassa ottelussa koetaan viisi minuuttia ennen loppua tilanteessa 89-87 kolme lähes peräkkäistä teknistä virhettä. Kaikki vihelletään BC Nokialle: kaksi pelaajille, yksi valmentaja Oliver Vidinille. Seuranneista kolmesta vapaaheitosta Teemu Rannikko upottaa jokaisen. Kun häntä on rikottu myös kolmen pisteen heitossa ja kapteeni laittaa näistä seuranneet kolme heittoa sisään ja ansaitusta ylimääräisestä pallonhallinnastakin tehdään kori, on johto kasvanut 10 pisteeseen (97-87) ja tämä on lopulta liikaa sisukkaalle Nokialle.

Avainpelaajat:
Rannikko (26/1/11 s./rikottu peräti 12 kertaa/kentän paras teholuku, 28/plus-miinus -luku +7) on Katajalle jälleen kaikki kaikessa. Avauspuolikkaalla hän jakelee palloa tekopaikkoihin kahdeksan syötön edestä. Kun Nokia tulee tauolta todella vahvasti ja kiskoo 0-9 -runin (tilanne 49-44:stä 49-53:een) eikä kotijoukkueen hyökkäys rullaa yhtä kitkattomasti kuin kahdella ensi kympillä, ottaa kapteeni muut reppuselkään. Hän takoo jaksolla vastustamattomasti 11 pistettä ja Katajan peli-ilme palautuu ennalleen. Tommy Scrubb (18/5/3 riis./teholuku 22/-7) tehtailee uuden piste-ennätyksensä ja Trevis Simpson (18/3/4 s./2 riis./teholuku 19/+3) sivuaa omaansa. Molemmat pelaavat varsinkin ottelun alkupuolella huomattavan energisesti ja Simpsonin esitys on kuin eri planeetalta aneemiseen Kauhajoen-vierailuun (keskiviikko) verrattaessa. Ottelusta toiseen takuuvarmaa heittopeliä esittävä Lamayn Wilson (12/2/2 riis./teholuku 9/+20) kirjauttaa kentän parhaan plus-miinus -saldon. Sentteri Carson Desrosiersilla (14/4/teholuku 15/-11) on hyökkäyskorilla edelleen omat vaikeutensa, vaikka tänään kahdeksasta kahden pisteen heitostaan kuusi onnistuu. Voimaa varsinkin korille ”rullaukseen” pitäisi löytyä jostain, jotta hän olisi vieläkin paremmin pelattavissa. Petri Virtasen (7/1/+5) ja Marius Van Andringan (7/17+18) täsmäiskut penkiltä kentälle ovat arvokkaita. Tommi Huolila (5/4/2 riis./+18) puolustaa hyvin – toivotaan että ottelun loppupuolella saamansa jalkavamma ei ole vakava.

Nokian peli nojaa kivikovaan ulkomaalaiskolmikkoon Isaiah Wilkerson (24/6/4 s./teholuku 21/-4) – Daniel Bailey (22/7/2 s./1 tor./teholuku 25/-10) – David Kravish (18/8/3 s./2 tor./teholuku 27/-1). Takamies Wilkerson on monissa liemissä keitetty väkivahva pallotaituri, joka pystyy ratkomaan itse ja pallokin liikkuu käsistään mukavasti. Kolmatta kautta Nokian riveissä pelaava laituri Bailey on jo osoittautunut kelpo liigapelaajaksi. Hän on sulavaliikkeinen ja omaa huomattavan ponnistusvoiman minkä Katajakin tänään kokee Baileyn noukkiessa tukun hyökkäyslevypalloja. Sentteri Kravishilla on ns. pehemät kädet ja muutama viimeistelynsä on kerrassaan upea. Iltansa kruunu on hurjaan donkkiin ponnistavan Simpsonin tyly torjunta. Suomalaispelaajista kapteeni Henri Hirvikoski (9/3/2 s./+8) taistelee väsymättä ja Niko Mattila (8/4/-18) esittelee mm. pallonkäsittelytaitojaan. Eldar Skamon (5/2/+6) ilta sen sijaan menee pilalle teknisenä hänelle vihelletyn viidennen virheen myötä.

Muuta:
Kataja häviää levypallot peräti 24-40 ja etenkin tämän osa-alueen parantaminen on avainasemassa kun katseet kääntyvät alkavaan viikkoon.

Kotijoukkue heittää 41 vapaaheitostaan 34 sukkaan mikä jää vain kaksi vajaaksi seuraennätyksestä. Teemu Rannikko upottaa 21 vaparistaan 18 (uran ennätyslukemat) ja tällä suorituksella hän jakaa nyt seuraennätyksen Petri Virtasen kanssa, joka osui viivalta niin ikään 18/21 v. 2007 Namika Lahtea vastaan.

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup 2016 alkaa keskiviikkona ja Kataja aloittaa sarjan kotiottelulla bulgarialaista BC Rilski Sportistia vastaan.

> Kataja Basket Highlights (Kataja Basket @ YouTube)

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja

> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

> Kuvasatoa (Kuvanmaailma/Vesa Kuukka)