Gamebox: Kataja Basket – BC Nokia 93-100


BC Nokia

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – BC Nokia
Aika: 08.03.2019
Paikka: Joensuun Urheilutalo
Lopputulos: 93-100 (23-19, 25-28, 23-14, 22-39)

Asetelma:
Kauden neljäs kohtaaminen, viimeinen runkosarjassa. Kataja on vienyt edellisistä nimiinsä kaksi, Nokia yhden.

BC Nokia (sarjasijotus: 9.) vaihtoi hetki sitten valmennusvastuuta, kun Katajankin toiminnasta tuttu Ville Tuominen siirrettiin sivuun ja apuvalmentaja Tero Vasell nousi ykkösmieheksi. Joukkueen edelliset kuusi ottelua ovat päättyneet tappioon.

Kataja (sarjasijotus: 5.) on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan mukavat kahdeksan, vaikka loukkaantumishuolia on ollut lähes ennätysmäärä. Tänään sivussa on edelleen Kevin Bracy-Davis eikä myöskään keskiviikkona Lapualla olkapäätään loukannut Tommi Huolila pue matsiin.

Lisämausteen otteluun tuo hetkellinen paluu aina tiivistunnelmaiselle Urheilutalolle.

Ratkaisu:
Ottelu on kolme jaksoa Katajan selvässä hallinnassa. Kapealla rosterilla operoiva Nokia on kuitenkin ehtinyt osoittaa sitkeytensä ja taistelutahtonsa pysymällä koko ajan iskuetäisyydellä. Päätösjaksolla vieraiden kone lähtee sitten sellaiselle laukalle, että Katajalta loppuvat kaikki keinot. Nokia liikuttaa palloa upeasti ja käyttää paikkansa tehokkaasti. Hetkessä se nousee 10 pisteen takamatkalta ohi ja menee pian menojaan. Kotijoukkue jää ihmettelemään paitsi tätä ilotulitusta myös oman pelinsä lähes täydellistä hajoamista. Puolustuksessa on liikaa tilaa ja hyökkäyspeli typistyy staattiseksi. 17 pisteen jaksotappio ei enempää selittelyjä kaipaa.

Avainpelaaja:
Aapeli Alanen (BC Nokia): (40 peliminuuttia) 26 pistettä (pelitilanneheitot 10/15 (3 pisteen heitot 3/6), vapaaheitot 3/4)/4 levypalloa/5 syöttöä/7 menetystä/1 riisto/+- -luku +7/teholuku 23

Yksi Korisliigan tyylikkäimmistä kotimaisista pelaajista on 7 menetystäänkin huomioiden hurjassa pelivireessä. Monipuolisuutensa takaa, että Namika Lahden kasvatti on illasta toiseen äärimmäisen vaikea pideltävä. Tänään Alanen urakoi täydet minuutit ja kirjauttaa mm. piste-ennätyksensä uusiksi (entinen oli 23).

Tilastohaku:
Kataja osuu kolmen pisteen heitoissa heikolla 22 prosentin tarkkuudella (7/32) Nokian yltäessä ratkaisevasti parempaan: 12/20 = 60 %.

Muuta:
Piskuinen Nokia-takamies Armin Cane (19/9/8 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta/kentän paras teholuku, 27/+3) osoittaa, että globaalissa pelissä taustoilla ei aina ole suurta väliä vaan hyviä pelaajia voi nousta esiin hieman eksoottisempienkin reittien kautta. Cane on valmistunut USA:n NCAA-yliopistosarjan kolmosdivisioonatason opinahjosta ja aloitti tämän kauden pelaamalla Suomen I Divisioona B:tä, josta löydettiin takamiespulaa kärsineen BC Nokian riveihin. Erittäin urheilullinen pelintekijä on tänään esillä tilanteessa jos toisessakin ja näyttää sopivan coach Vasellin pakettiin kerrassaan mainiosti.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus

Seuraava ottelu:
Ensi viikon keskiviikkona Tampereella sarjakolmosen Pyrinnön vieraana.