3.1.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Merkittävät poissaolot:
BC Nokia: Niko Mattila (alaraajavaiva)
Kataja: Vesa Mäkäläinen (loukk.), Daniel Bejarano (5. ulkomaalaispelaaja)

Asetelma:
Kauden kolmas kohtaaminen, kumpikin on voittanut kotiottelunsa. BC Nokia hakee edelleen historiansa ensimmäistä runkosarjavoittoa Joensuusta. Tällä hetkellä se (sarjasijoitus 8.) etenee kahden ottelun tappioputkessa, vierassaldonsa on 3-6. Kataja (6.) on voittanut neljä edellistä otteluaan, kotisaldo on 5-2.

Nokia on sitten viime kohtaamisen saanut kaksi uutta nimeä kokoonpanoonsa: vanhan tutun serbijätin Dragan Labovicin sekä kanadalaistakamiehen Devoe Josephin.

Pelijaksot:
17-23, 22-23, 32-21, 15-21

Ratkaisu:
Joku kuuluisa jääkiekkopersoona on puhunut usein, että ”80 prosentin keskittymisellä saadaan 50 prosentin tulos”. Kataja jää tänään tähän kuoppaan, vaikka nousee sieltä ja pystyy pelaamaan voitosta käytännössä aivan loppuun saakka. Tahtotila puolustustyöskentelyyn on kaksi ensi jaksoa jopa kehnoa eikä puoliajalla suoritettu perusteellinen kasvojen pesukaan auta kuin sen verran, että reilu 1000 katsojaa näkee sittenkin jännittävän taistelun pisteistä. Isännillä on päätösjaksolla mahdollisuus karistaa vieraat kannoiltaan, mutta pallon liike hyökkäyksessä pysähtyy tuolloin ratkaisevasti. Nokia iskee kaksi kovaa kaukoheittoa pussin pohjalle ja pääsee tuulettamaan voittoa.

Avainpelaaja, Kataja:
Damier Pitts: (33 minuuttia) 16 pistettä (pelitilanneheitot 5/13, 3 pisteen heitot 3/8, vapaaheitot 3/4)/1 levypalloa/12 syöttöä/1 menetys/+- -luku kentän paras, +10/teholuku 19

Ykköspelintekijä jatkaa tasaisen hyviä esityksiään. Mikäli viimeinen heittonsa olisi osunut, juhlittaisiin häntä sankarina. Lopputuloksesta huolimatta isäntien tärkein yksittäinen soturi – vahva jokaisella neljänneksellä.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Vincent Council: (33 minuuttia) 15 pistettä (pelitilanneheitot 6/12, 3 pisteen heitot 1/4, vapaaheitot 2/5)/5 levypalloa/9 syöttöä/2 menetystä/+- -luku +-0/teholuku 18

Pittsin taistelupari. Yhtä tärkeä Nokialle kuin Pitts Katajalle. Erittäin vahvaa pelinjohtoa ja sähäkkää pallon kanssa hyökkäämistä.

Tilastopoimintoja:
Kataja häviää levypallot 35-47, mutta menettää ainoastaan 3 palloa (Nokiakin vain 6).

Muuta:
Nokian serbisisäpelaaja Dragan Labovic (23/13/2 s./2 tor./+9) jää pari kertaa puolustuspäässä ns. telineisiin, mutta ne ovat tänään pieniä miinuksia. ”Labo” hallitsee ilmatilaa jopa hyppäämättä. Kanadalaistakamies Devoe Joseph (22/7/5 s./+6) vaikuttaa nähdyn perusteella erinomaiselta hankinnalta. Taitaa pelaamisen sekä 1- että 2-paikalla; sähäkkä, hyvä kaukoheitto.

Ilari Seppälä (19/3/4 s./-10) lähtee kolmannella jaksolla suorastaan lentoon iskiessään Katajan kirivaiheessa pinnoja liukuhihnalta. Jarekious Bradley (23/8/1 tor./+2) pelaa Pittsin tapaan tasaisesti. Wesley Saunders (4/9/4 s./1 tor./-5) on hyökkäyksessä uninen, puolustuspäässä välillä vaikeuksissa nopeiden nokialaisten kanssa – levyripeli sujuu. Alex Murphyn (17/3/1 tor./+3) pisteet syntyvät jopa hieman huomaamatta. Tommi Huolila (3/4/2 tor./-6) vääntää Labovicin kanssa kaikkensa antaen, siitä hatunnosto.