Gamebox: Kataja Basket – Avtodor Saratov (RUS) 97-86


Mestarien liigaAvtodor Saratov

Otteluennakko

”Kataja Basket palaa luottavaisena kotikentälle, keskiviikkona vastassa venäläisjätti Avtodor Saratov” (KatajaBasket.fi 13.12.2016)


 

Ottelusta

Teemu Rannikko pelaa yhden kauden parhaista otteluistaan. Kuva: Ville Vuorinen/BasketballCL.com.

Pelijaksot:
31-25, 20-22, 16-14, 30-25

Ratkaisu:
Avtodorin halu ja kyky juosta kenttää on kotijoukkueen tiedossa. Huolimatta Katajan 21 menetyksestä (vastustaja käyttää nämä hyödykseen 30 pisteen edestä) ja venäläisten 12 hyökkäyslevypallosta Katajan hermo pitää vaikkei pelisuunnitelma näiltä osin pidäkään. Omaa koria saadaan tukittua hitaammissa hyökkäyksissä erinomaisesti eivätkä Avtodorin pelätyt laiturit pääse juhlimaan. Lopusta huolehtii 36-vuotias kapteenimme. Kirjaimellisesti.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 32 minuuttia, 26 pistettä (pelitilanneheitot 7/13, vapaaheitot 8/9)/2 levypalloa/10 syöttöä/4 menetystä/2 riistoa/teholuku 29/plus-miinus -luku +3.

Ylisanat ovat Teemun kohdalla loppuneet jo ajat sitten. Tänään hän yksinkertaisesti ”vain” ratkaisee ottelun. Kuten on ratkaissut kymmeniä kertoja aiemminkin – oli taso jolla pelataan lähes mikä hyvänsä. Ammattilainen jollaisia suomalaiseen palloiluun syntyy yksi n. parissa vuosikymmenessä. Nautitaan kun voidaan!

Avainpelaaja, Avtodor:
Sergey Bykov: 31 minuuttia, 14 pistettä (pelitilanneheitot 4/7)/6 levypalloa/7 syöttöä/3 menetystä/teholuku 21/plus-miinus -luku -16.

Avtodorin aivot. Tekee maajoukkuekapteenin rutiinilla -Rannikon tapaan- vain oikeita asioita: tyylikästä ja jämäkkää pelinjohtoa, kylmää viimeistelyä.

Tilastopoimintoja:
Kataja pärjää levypalloissa hienosti häviten ne vain kolmella (33-36). Peräti 21 menetyksestä taasen tekee siedettävän se, että Avtodor hukkaa pallon peräti 23 kertaa.

Saratovissa Kataja hävisi pisteet korin alta n. 30:lla, tällä kertaa vain 8:lla (40-48) mikä alleviivaa puolustuspelin onnistumista.

Muuta:
Daniel Mullings (14/6/3 s./6 riis.) on todella huolimaton viimeistelyissään mutta pelastaa päivänsä hakemalla päätösjaksolla kaksi kullanarvoista riistoa. Kaikkiaan väkkärä varastaa Avtodorin hallusta peräti kuusi palloa.

Kyseessä on Kataja Basketin ensimmäinen voitto venäläisjoukkueesta. Kohtaamisia on nyt ollut yhteensä neljä (kahdesti Krasnye Krylia Samara kaudella 2012-13 ja kaksi kertaa Avtodor Saratov tällä kaudella). Suomalaisjoukkueelle voitto on 69 kohtaamisesta vasta 12. ja päävalmentaja Greg Gibson on luotsannut niistä peräti 10!

Voiton myötä Katajan asema lohkon B sijalla neljä (viimeinen varma jatkoonmenijä) tukevoitui aavistuksen. Avtodor ja romanialainen Oradea ovat tasapistein sijoilla 5-6 yhden voiton vähemmän pelanneina.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukot

Videoita:
> Highlights (Basketball Champions League @ YouTube)
> Kataja Basket Highlights (WSC-Sports.com)
> Lehdistötilaisuus (Basketball Champions League @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (Basketball Champions League @ YouTube)

Kuvasatoa:
> BasketballCL.com

Muualla:
”Rannikko johdatti Katajan kiinni Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Sarjakärki Seagulls isännöi Katajaa perjantaina Helsingin Kisahallissa.