Gamebox: Karhu Basket, Kauhajoki – Kataja Basket 80-99


Karhu

Joensuulaisten kahden ensimmäisen kympin osumatarkkuus kolmosissa, 2/15, tarkoittaa taukotilanne 40-36 huomioiden sitä, että joko vieraat alkavat pian osua ”normaalisti” ja voittavat omilla aseillaan tai sitten Karhun vääntö kestää loppuun saakka.

Ottelusta

Pelijaksot:
24-22, 16-14, 25-24, 15-39

Ratkaisu:
Vain kuudella käyttökelposella miehellä (ykköspelintekijä Bojan Sarcevic ja kakkospaikan Antti Kanervo ovat nimekkäimmät poissaolijat) matsiin pääsevä Karhu onnistuu taktiikassaan 30 minuuttia loistavasti. Sen iso ja laadukas viisikko heittää tarkasti läheltä ja ennen kaikkea kaukaa, josta taas sarjan tarkin joukkue Kataja takeltelee isäntien hallitun passiivisen puolustuksen edessä pahasti. Joensuulaisten kahden ensimmäisen kympin osumatarkkuus kolmosissa, 2/15, tarkoittaa taukotilanne 40-36 huomioiden sitä, että joko vieraat alkavat pian osua ”normaalisti” ja voittavat omilla aseillaan tai sitten Karhun vääntö kestää loppuun saakka. Katajan korkki poksahtaa kaaren takana auki kolmannella jaksolla, kun ensin Teemu Rannikko löytää jyvän. Päätöskympillä myös Lamayn Wilson antaa tulitukea ja vieraat saavat tehtyä pienen nykäisyn. Wilsonin kaksi teknistä virhettä ja poisto ottelusta antaa kotijoukkueelle vielä pienen sauman, mutta Rannikko on tänään toista mieltä johdattaen Katajan käytännössä yksin voittoon taikurimaisella pisteputkellaan.

Avainpelaajat:
Rannikko (31/1/10 s./3 riis./teholuku kentän paras, 38/plus-miinus -luku +23) jatkaa MVP-tasoista menoaan. Hänellä on kahdella ensijaksolla muun joukkueen tapaan omat hankaluutensa heittopelin takkuillessa mutta konkari löytää loppua kohden keinot päästä kiinni pelirytmiin. Päätösjakson ilotulitus 14 pistettä, 3 syöttöä ja 1 riisto on poikkeuksellisen kova suoritus. Kaikkiaan kapteeni heittää kolmoset niinkin hyvin kuin 5/10 ja kahdeksasta kakkosestaankin peräti seitsemän osuu.

Wilson (24/6/2 s./2 riis./1 tor./teholuku 29/+2) kirjauttaa hänkin lopulta hyvät heittoprosentit 2/4 (kakkoset) ja 6/10 (kolmoset). Hänen kolmosensa päätösjaksolla antavat ensi kertaa vahvan signaalin Katajan vierasvoiton puolesta.

Trevis Simpson (21/5/3 s./1 tor./teholuku 20/+16) ja Tommy Scrubb (7/9/2 s./2 riis./teholuku 10/kentän paras plus-miinus -luku, +24) tekevät pitkän iltapuhteen. Kumpikaan ei häikäise, mutta Simpsonin vaarallisuus koria kohti ja Scrubbin yleinen aktiivisuus ovat kauden aikana tutuksi tullutta hyvää Katajaa.

Carson Desrosiers (8/11/1 tor./teholuku 20/+19) on hyvän tilastorivinsä vastapainoksi liian usein pulassa ”keijukaismaista” konkaria Lance Williamsia vastaan. Paremmin on vain pakko pärjätä, siinä asiassa ei voi olla vaihtoehtoja. Lisää pelinlukua, lisää aktiivisuutta ja aggressiivisuutta kaivataan.

Jesse Niemen (2/1/+12) 14 minuuttia pitävät sisällään kovaa, joukkuetta auttavaa taistelua.

Karhun korinalusjyrä Williams (22/1/3 s./teholuku 21/+5) tanssahtelee vastustamattomasti lähellä ja myös vähän kauempana korista. Vain kaksi pelitilanneheittoa lipsahtaa ohi (9/11). Eteenpäin on menty, saattaa joku sanoa viitaten miehen liikkuvuuteen hänen saavuttuaan Kauhajoelle. Erinomainen asia liigan kannalta, sillä taidoiltaan kyseessä on kovan luokan osaaja.

Kotijoukkueen ykköseksi nousee vanha Kataja-tuttu jo EuroChallenge-kaudelta 2012-13, Lawrence Kinnard (21/13/7 s./teholuku 27/-19), joka pelasi tuolloin kyproslaisen Keravnosin paidassa. Miehen monipuolisuus tiedetään, mutta aivan tällaista hurjastelua ei olla vähään aikaan nähty.

Kolmas Karhu-onnistuja on 208-senttinen Timothy Troutman (14/9/teholuku 16/-19).

Muuta:
Katajan kolmen pisteen heittoprosentiksi jää loistava 42 (14/33). Joukkue osuu siis tauon jälkeen kaaren takaa 12/18 = 67 %!

Karhu voittaa levypallot selvästi 41-35.

Marius Van Andringa (0/0/1 s.) palaa kokoonpanoon toivuttuaan ylikuntorasitteesta.

Teemu Rannikon 31 pistettä on sikäli merkittävä lukema, että tätä ennen hän on kotimaan sarjassa yltänyt vähintään samaan keväällä 2000. Saalis on Korisliiga-uransa kolmanneksi paras.

Tappio on Karhulle ensimmäinen kotikentällään kuluvalla kaudella.

Sarjataulukossa Katajan johto kakkoseen (Biisonit) on kuusi pistettä ja joukkue on pelannut kaksi ottelua sitä vähemmän.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Karhu @ YouTube)
> Teemu Rannikko Show päätösjaksolla (Korisliiga @ Facebook)
> Lehdistötilaisuus (Karhu @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Erkki Hautaviita

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Joensuussa, vastassa Helsinki Seagulls.