Gamebox: Karhu Basket Kauhajoki – Kataja Basket 89-74

Aika: 12.12.2019
Paikka: Kauhajoen Liikuntahalli
Lopputulos: 89-74 (18-20, 14-15, 37-14, 20-25)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 3 (Karhubasket) ja 8 (Kataja) olevien joukkueiden kohtaaminen. Mestari-Karhubasket on voittanut kotikentällään viidesti peräjälkeen. Kataja puolestaan pesi kasvojaan maanantaina Kouvolassa löytämällä ottelun puolivälissä täysin uuden ilmeen tekemisiinsä.

Joukkueet kohtasivat Joensuussa kuukausi sitten ja mestarit olivat omaa luokkaansa vieden pisteet mukanaan 106-80 -voitolla.

Kapteeni Matias Ojala ja Aapeli Alanen ovat edelleen sivussa joensuulaisriveistä.

Ratkaisu:
Karhubasket pelaa hurjan kolmannen jakson, jolloin usea eri pelaaja osuu koriin varsinkin kolmen pisteen viivan takaa. Joensuulaisten 3 pisteen taukojohto (35-32) kääntyy 26. minuutilla ensin mestareiden 3 pisteen johtolukemiksi (50-47), jotka venähtävät ennen jakson viimeistä minuuttia jo 20:een (67-47). Katajalla ei ole tänään aseita taistella laajalla kaukoheittoarsenaalilla operoivaa joukkuetta vastaan eivätkä sitä auta myöskään pienet mutta kohtalokkaat puolustusvirheet, joista kauhajokiset rankaisevat armotta.

MVP:
Samuel Givens, Karhubasket:
21 pistettä (pelitilanneheitot 8/17 (3 pisteen heitot 4/5), vapaaheitot 1/1)
(31 peliminuuttia)

Yksi sarjan parhaista pelaajista aiheuttaa Katajalle roppakaupalla harmia. Vahva laituri viskoo kolmosia sekä vääntää vastustamattomasti korin alla.

Tilastopoiminta:
Karhubasket heittää ottelussa 27 kolmosta, joista peräti 15 osuu (56 %).

Muuta:
Katajasta pirteimmin esiintyvät jälleen kerran pienoisesta hermokontrollin puutteesta kärsivää Brandon Waltersia (10/2/2 riistoa/-12) tuuraileva Samuli Vanttaja (4/7/2 torjuntaa/-3), yritteliäs mutta hyökkäyspäässä tällä kertaa hieman tehottomaksi jäävä Omar Calhoun (15/3/3 syöttöä/5 riistoa/-7) sekä Jarred Ogungbemi-Jackson (19/5/4 syöttöä/-6).