Gamebox: Karhu Basket, Kauhajoki – Kataja Basket 105-73


Karhu

Ottelusta

Aika ja paikka:
09.12.2017 klo 17, Kauhajoki

Lähtötilanne:
Ruuhkassa mennään: neljäs peli viikon sisään, kaikki matsit vieraskentillä, joilla keskiviikkoiltana oltiin aina Montenegrossa saakka. Yllättäen sekä ykköstakamies Damier Pitts että toinen takalinjojen syömähammas, Ilari Seppälä, putoavat kokoonpanosta ja kun Vesa Mäkäläinen sekä Alex Murphy ovat hekin edelleen sivussa, on haastetta riittämiin.

Karhu sai muutama viikko sitten mieluisan paluumuuttajan Greg Manganon muodossa. 208-senttinen amerikkalainen on pelannut kaksi erittäin hyvää ottelua. Päävalmentaja Jussi Laakso sairastui ottelun alla, joten kakkonen, Janne Koskimies, johtaa ensimmäisen matsinsa liigatasolla.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli Karhun juhlaa sen murskattua Katajan kotonaan lokakuun lopulla yli 20 pisteellä.

Pelijaksot:
25-17, 29-9, 27-30, 24-17

Ratkaisu:
Kyetäkseen edes auttavasti haastamaan kovan Karhun, pitäisi vajaamiehisen Katajan osoittaa lähestulkoon kauden kovinta asennetta ennen kaikkea puolustuspäässä – mustelmia säästämättä, loukkantumisiakaan pelkäämättä. Joukkue ei kuitenkaan ole tähän ollenkaan valmis (tai halukas) ja Karhu solmiikin joensuulaiset mutkalle jo ensiminuuteilla. Kataja on Kauhajoella toistamiseen aivan tuuliajolla ja vaisuksi jäävä esitys on yksi liigahistoriamme surullisimmista. Erityisen surullista on havaita, että monen avainpelajan poissa ollessa ei uusien urotekojen tekijälistalle ole tunkua vaan ikään kuin kollektiivisesti tyydytään vallitseviin olosuhteisiin.

Avainpelaaja, Kataja:

Avainpelaaja, Karhu:
Greg Mangano: (24 minuuttia) 9 pistettä (pelitilanneheitot 3/6, 3 pisteen heitot 1/4)/12 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/4 torjuntaa/+- -luku +18/teholuku 21

Vaikka Marcus Allen (32/3/2 riis./+18) takoo hurjat tilastot, on juurikin Manganon preesens totaalisen liikaa Katajalle. Ulottuva laituri vie heti kättelyssä vierailta kaikki pelihalut ja matsin voisikin julistaa valmiiksi n. 15 minuutin jälkeen.

Muuta:
Emil Djeen (13/2/1 s./2 men./2 riis./-18) on takamiehenä uransa kovimmassa paikassa ja vaikkei hän tehtävässä parhaalla mahdollisella tavalla onnistukaan, laitettakoon lopputulemana syntyvä uusi Korisliigan piste-ennätyksensä kuitenkin positiivisena asiana merkille.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Karhu @ YouTube)

Muualla:
”Kataja olisi tarvinnut takamiehiä Kauhajoella” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Viikon päästä lauantaina Joensuussa Espoo Unitedia vastaan.