Gamebox: Karhu Basket Kauhajoki – Kataja Basket 95-59


Karhubasket

Otteluennakko

”Lakeus kutsuu”

Kataja Basket hyppäsi taas bussiin ja suuntaa kohti Pohjanmaan lakeuksia Kauhajoelle. Kyseessä runkosarjan toiseksi viimeinen kierros ja mahdollisuus lukita runkosarjan kolmas sija.

Kauhajoella päästään näkemään ensimmäistä kertaa uusi Karhubasketin kotiluola, IKH Areena. Tunnetusti luotettavien lähteiden mukaan kyseessä on Suomen toiseksi paras koripalloareena. Paras on kuulemma meidän Motonet Areena. Tänään päästään vertaamaan.

Karhubasket on pelannut tämän kauden vakuuttavasti niin Korisliigassa kuin myös FIBA Europe Cupissa. Usean ottelun kestäneen vieraskiertueen ja tappiollisen Suomen Cupin välierän jälkeen se pääsee varmasti nälkäisenä kotikentälleen.

Meidän kokoonpanosta puuttuu tänään Rahlir Hollis-Jefferson ja Robin Danes. Paluun takakentälle tekee Lamonte Turner. Cup-viikonloppuna pirteästi esiintynyt Camron ”Cam” Reece pääsee taas kirmaamaan parketille. Karhubasketin kokoonpanosta on turhaa nostella yksittäisiä pelaajia, sen verran laadukas nippu heillä on.

Pallo nousee ilmaan 18.30. Virallinen kisakatsomo on tänään Bar Play. Keskiviikko eli pikkulauantai ja Bar Play, hyvä yhdistelmä. Siihen vielä huippukoripalloa niin a’vot.

Muistakaa kannustaa, me kuullaan kyllä!

– Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Karhubasket Kauhajoki – Kataja Basket / Korisliigan alkusarjaottelu 21/22
Aika ja paikka: 18.1.2023, IKH Areena, Kauhajoki
Lopputulos: 95-59 (23-19, 32-6, 18-15, 22-19)

Ratkaisu: Kotonaan IKH Areenalla Korisliigassa tähän mennessä voittamaton Karhubasket (saldo: 9-0) laittaa toisella 10-minuuttisella koko kentälle niin kovan paineen, että Katajalla ei ole tänään minkäänlaisia eväitä vastata siihen. Pienet asiat alkavat kasaantua, Karhubasket riistää ja juoksee jakson alusta 5 minuuttia 19-0 ja peli voitosta on ohi jo ennen puoliaikaa.

Tehomiehet:
Kataja: Amanze Egekeze, teholuku 11 (8/6/1 syöttö/1 riisto/ pelitilanneheitot 3/8)
Kauhajoki: Jaye Crockett, teholuku 30 (18/11/3 syöttöä/2 menetystä/3 riistoa/1 torjunta / pelitilanneheitot 9/13)

Muuta: Kataja jatkaa sarjassa sijalla kolme.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Seuraava ottelu: Alkusarja päättyy lauantaina 21.1. kotiotteluun Kouvoja vastaan.