Gamebox: Kapfenberg Bulls (AUT) – Kataja Basket 72-86


FIBA Europe CupKapfenberg Bulls

FIBA Europe Cupin lohkovaihe käynnistyy tärkeällä vierasvoitolla.

Ottelusta

Aika ja paikka:
18.10.2017 klo 20:00, Walfersamhalle, Kapfenberg, Itävalta

Asetelma:
Maidensa hallitsevat mestarit vastakkain FIBA Europe Cup -lohkovaiheen avausottelussa. Molemmat hävisivät viikonloppuna omissa liigoissaan.

Pelijaksot:
21-25, 25-20, 18-21, 8-20

Ratkaisu:
Kapfenberg pitää Katajaa köysissä 35 minuuttia. Se käyttää suuremman kokonsa surutta hyväkseen ja kun Katajan kaaripuolustuskaan ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, alkaa tappio näyttää todennäköiseltä. Päätösjakson puolivälissä, kuin taikaiskusta, kaikki muuttuu. Isännät alkavat työntää kuulaa Katajan käsiin ja kun samaan aikaan joensuulaiset saavat ryhtiä levypallopeliinsä, kasvaa ero yhtäkkiä turvalliseksi. Lopun itseensä uskova vierasjoukkue käsittelee rutiinilla ja leipoo piste-eron kelvolliseksi.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 27 min: 14 pistettä (pelitilanneheitot 6/10, 3 pisteen heitot 2/5), 1 levypallo, 7 syöttöä, 3 menetystä, 4 riistoa, teholuku kentän paras 24, +- -luku kentän paras +21

Kun Seppälä on kentällä, voi kotikatsomo hengähtää: peli on tasapainossa. Uransa parasta korista pelaava Kobra-kasvatti rankaisee myös armotta aina paikan tullen. Jalat toimivat molemmissa päissä kenttää mistä kertovat mm. hankkimansa pallonriistot.

Avainpelaaja, Kapfenberg Bulls:
Jozo Rados: 27 min: 13 pistettä (pelitilanneheitot 6/9, vapaaheitot 1/2), 8 levypalloa, 4 syöttöä, 7 menetystä, 2 torjuntaa, teholuku 17, +- -luku +2

205-senttinen maajoukkuemörssäri tanssahtelee pelottavan tehokkaasti Katajan korin alla. Häneen saadaan otetta vain ajoittain, mutta kuten muu kotijoukkue, hänkin katoaa kuvista päätösjaksolla.

Tilastopoimintoja:
Kapfenbergin 23 menetystä Katajan 15 vastaan ovat auttamatta liikaa.

Molemmat onnistuvat kaukoheittopelissään. Kapfenberg upottaa kolmoset 50- ja Kataja 39-prosenttisesti (8/16 ja 12/31).

Muuta:
Alex Murphy puuttuu edelleen Kataja-kokoonpanosta. Sen sijaan sisäpelaaja Tim Williams (4/0/+12) debytoi joukkueessa. Ihmeitä hän ei vielä esitä, mutta tuo kaivattua kokoa Tommi Huolilan (8/2/+1) ja tänään erityisen hyvin onnistuvan Vesa Mäkäläisen (17/3/3 s./+7) rinnalle. Kapteenin 17 pistettä on uusi henkilökohtainen ennätys euro-otteluissa.

Myös Jesse Niemen (5/2/+8) sekä Wesley Saundersin (14/8/3 s./3 riis./+1) panokset jättävät erityisen positiivisen jälkimaun.

> Ottelutilasto
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> FIBA.com

Muualla:
”Kataja avasi voitolla, se oli tärkeintä” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Korisliiga jatkuu jo perjantaina Kouvolassa.


Aina antaumuksella puolustava Vesa Mäkäläinen (oik.) onnistuu tänään myös hyökkäyspäässä. Kuva © FIBA.com.