Gamebox: FIBA Europe Cup (SR): ZZ Leiden (NED) – Kataja Basket 87-72


FIBA Europe CupZZ Leiden

Ottelusta

Ottelu: ZZ Leiden (NED) – Kataja Basket
Aika: 9.1.2019
Paikka: Vijf Meihal, Leiden, Hollanti
Lopputulos: 87-72 (18-13, 20-16, 19-16, 30-27)

Asetelma:
FIBA Europe Cupissa eletään menestyksen kannalta kohtalon hetkiä. Venäläinen Avtodor ja tanskalainen Bakken Bears olivat jatkolohkon kahdella ensikierroksella selvästi parempia ja viimeistään nyt pitäisi saada voittotili avattua. Isossa kuvassa suurennuslasin alla on ennen kaikkea joukkuepeli, yhdessä tekeminen ja onnistuminen.

Sisäpelaaja Adrian Diaz debytoi Kataja-paidassa. Pitkään sivussa ollut laituri Rahlir Hollis-Jefferson harjoittelee jo, mutta ei ole vielä pelikunnossa. Kun kotimaahan on jäänyt myös flunssainen kolmospyssy Atte Perttu ja Guy Landry Edin sopimus päättyi jouluun, jää rotaatio edelleen hieman vajaaksi.

Ratkaisu:
Sanottakoon se aivan suoraan: Katajan pelikovuus ei riitä alkuunkaan. Palloa työnnetään vastustajalle ja hyökkäyspeli on muutenkin hermostunutta, heittopeli heikkoa. Peli-ilme jää kaiken kaikkiaan todella vaisuksi ja kotijoukkue saa ensimmäiset 30 minuuttia liikaa liian ”halvalla”. Tällä tasolla juna tulee ja menee eikä sen kyytiin ole tänään päätösjakson kohtuuhyvästä taistelusta huolimatta mitään asiaa.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: (33 peliminuuttia) 22 pistettä (pelitilanneheitot 9/18 (3 pisteen heitot 0/2), vapaaheitot 4/6)/8 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/2 riistoa/+- -luku -10/teholuku 23

Joensuulaisista aivan omassa kastissaan. Haastaa pallollisena ja ilman palloa. Saa itsestään tehoja irti. Joukkueen sisällä lienee mietinnän paikka miksi vain kanadalainen onnistuu peliin valmistautumisessa ja muiden ”effort” jää varsinkin vieraskentillä vajaaksi.

Avainpelaaja, ZZ Leiden:
Maurice Watson Jr: (38 peliminuuttia) 17 pistettä (pelitilanneheitot 7/14 (3 pisteen heitot 3/6), vapaaheitot 0/1)/5 levypalloa/11 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/+- -luku +18/teholuku 23

Paaluttaa Leidenin karkumatkaa kahdella kolmosellaan ja pistää matsin lopullisesti pakettiin päätösjaksolla onnistumalla kolmannen kerran kaaren takaa.

Tilastopoimintoja:
Levypallot kirjataan Leidenille 48-36 ja koriin johtavat syötöt peräti 31-17.

Muuta:
Adrian Diaz pelaa 20 minuuttia, tilastonsa ovat 0 pistettä (heitot 0/3), 2 levypalloa, 3 syöttöä ja 1 menetys.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Joensuussa pelataan viikonloppuna Korisliigaa kahdesti: lauantaina Tampereen Pyrintöä ja sunnuntaina Lapuan Kobria vastaan.