Gamebox: FIBA Europe Cup (RS): Kataja Basket – BC Dnipro (UKR) 84-77


FIBA Europe CupBC Dnipro

Otteluennakko

”Ukrainalainen BC Dnipro keskiviikkona Joensuussa – ’Energiatasot ylös, malttia ja kärsivällisyyttä’ ” (KatajaBasket.fi 29.10.2018)
”FIBA Europe Cup -alkulohkopelit käyntiin keskiviikkona, Katajalla edessään kaksi todellista jättiläistä”
 (KatajaBasket.fi 16.10.2018)


 

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – BC Dnipro (UKR)
Aika: 31.10.2018
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 84-77 (18-18, 15-12, 26-24, 25-23)

Asetelma:
FIBA Europe Cupin 3. alkulohkokierros. Kataja on kahden vieraspelin jälkeen 1 voitolla ja 1 tappiolla hyvissä asemissa. Jatkopaikan suhteen kotivoitto Dniprosta, joka on vielä nollakerhossa, olisi erittäin iso asia. Harmia aiheuttavat poissaolot Samuli Vanttajan ja Tommi Huolilan muodossa, toisaalta myös ukrainalaisilta puuttuu avainpelaajia. Matias Ojalan paluu sairastelun jälkeen kokoonpanoon huomioidaan suurella ilolla.

Ratkaisu:
Dnipro on juuri niin hankala vastus kuin mitä odottaa sopii. Joukkueessa ei ole heikkoja lenkkejä ja jokainen kentällä oleva pelaaja pystyy paitsi liikkumaan myös liikuttamaan palloa ja haastamaan vastustajaa. Kataja paikkaa heikkoa levypallopeliään puolustamalla aktiivisesti pallollista sekä syöttölinjoja mikä tuottaa tukun maukkaita riistoja, joista saadaan iskettyä tärkeitä pinnoja. Alkupuolella ei kaukoheitoissa oikein osuta hyvistäkään paikoista, mutta toisella puolikkaalla tarkkuus paranee ja tärkeä voitto sinetöityy.

Avainpelaaja, Kataja:
Matias Ojala: (25 peliminuuttia) 15 pistettä (pelitilanneheitot 5/9 (3 pisteen heitot 3/6), vapaaheitot 2/2)/4 levypalloa/ei menetyksiä/2 riistoa/+- -luku -3/teholuku 17

”Matun” paluu kokoonpanoon on todellinen piristysruiske kahta muuta isoa pelaajaa vajaalle joukkueelle. Paitsi että kapteeni on aina luotettava puolustuspäässä heittää hän tänään tukun komeita pinnoja ja 15 onkin uusi ennätyksensä kansainvälisillä kentillä – entinen, 10, oli muuten nakutettu Bisons Loimaan riveissä suurta ja mahtavaa Moskovan CSKA:ta vastaan.

Avainpelaaja, BC Dnipro:
Stanislav Tymofeyenko: (28 peliminuuttia) 7 pistettä (pelitilanneheitot 3/9 (3 pisteen heitot 1/4)/3 levypalloa/4 syöttöä/4 menetystä/+- -luku -2/teholuku 4

Sangen tavalliselta näyttävästä lopullisesta tilastorivistään huolimatta huikean tärkeä pelaaja joukkueelleen. Tekee vähän kaikkea: screenaa, järjestelee hyökkäystä, ratkoo itse, pitää Dnipro-puolustusta kasassa tehden esim. Ryan Wrightin (10/4) illasta todella hankalan.

Tilastopoimintoja:
Katajan vapaaheitot alkavat kauden edetessä parantua, tänään tarkkuus on jopa kiitettävä 10/10. Levypalloissa tulee sitten lunta tupaan 29-38 ja ukrainalaiset haluavat ja hakevat Katajan korilta peräti 15 irtopalloa.

Atte Pertun (3/1) plusmiinuslukema +15 on Areenan illassa todella kova noteeraus.

Muuta:
Daniel Mullings (16/4/3 s./5 riis./+12) ja Rahlir Hollis-Jefferson (10/4/6 s./3 riis./+9) ovat kumpainenkin hyvällä pelipäällä. Valitettavasti jälkimmäinen loukkaa loppupuolella jalkaansa ikävän näköisesti joutuen jättämään kentän.

Topias Palmi (11/6/5 s./+5) ja Vincent Simpson (19/1/5 s./+8) tekevät hekin positiivisen vaikutuksen. Palmin ottelusta toiseen esittämää kovaa yrittämistä ei voi kehua liikaa ja hieman rauhallisemmin takalinjoja pelaava Simpson on parhaimmillaan varma viimeistelijä.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus
> Kuvasatoa (Miska Photography)

Seuraava ottelu:

Ensi sunnuntaina kotikentällä, Korisliiga-mittelössä vastassa KTP.


Kapteeni Ojala back in action! Kuva: Miska Photography.