Gamebox: FIBA Europe Cup (RS): Kataja Basket – Lukoil Levski (BUL) 95-102


FIBA Europe CupLukoil Levski

Otteluennakko

”Kataja Basketilla mahdollisuus historialliseen lohkovoittoon – Koetaanko Joensuussa keskiviikkona jälleen hurja trilleri?”


 

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Lukoil Levski (BUL)
Aika: 14.11.2018
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 95-102 (26-25, 32-28, 17-19, 20-30)

Asetelma:
FIBA Europe Cupin viides ja samalla toiseksi viimeinen alkulohkokierros. Katajalla on lohkovoittokin omissa käsissä ja asian konkretisoituminen vaatisi, että Levski kaatuisi tänään. Rahlir Hollis-Jefferson ja Samuli Vanttaja puuttuvat kokoonpanosta, Guy Landry Edi tekee debyyttinsä LähiTapiola Areenalla. Levski on saapunut Suomeen ilman yhtä tehopelaajaansa Kaloyan Ivanovia.

Ratkaisu:
Levski on juuri niin kova kuin tiedettiin eikä sen asema lohkokärjessä ilman tappioita ole millään tavalla silmänlumetta. Tänään joukkue pystyy vastaamaan kaikkeen mitä Kataja työkalupakistaan kaivaa. Se ei hätkähdä joensuulaisten ajoittain upealla hyökkäyspelillä tyylittelemästä 10 pisteen johtoasemasta vaan viimeistelee jopa kliinisen tehokkaasti nousten kerta toisensa perään tasoihin. Lopussa bulgarialaisten kovempi rutiini kääntää voimasuhteet suuntaansa.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: (27 peliminuuttia) 5 pistettä (pelitilanneheitot 1/8 (3 pisteen heitot 1/6), vapaaheitot 2/2)/4 levypalloa/10 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/+- -luku -6/teholuku 11

Viimeisen päälle huippupeli jää näkemättä, koska heitto ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla. Muuten Seppälä on täyttä rautaa hyökkäyksen rytmittäjänä, vapaat pelaajat loistavasti löytäen. 10 koriin johtavaa syöttöä on kansainvälisissä otteluissa huomattava lukema.

Avainpelaaja, Levski:
Hristo Zahariev: (35 peliminuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 9/14 (3 pisteen heitot 1/4), vapaaheitot 2/2)/12 levypalloa/2 syöttöä/1 menetys/+- -luku +8/teholuku 29

Levskin yleispelaajalta kerrassaan huikea esitys. Taitavaa viimeistelyä, jämäkkää levypallopeliä.

Tilastopoimintoja:
Levski vie levypallot 47-31, hyökkäyslevarit 16-8. Joukkueen tasaisuutta kuvaa se, että 20 pisteen tuntumaan yltää kolme pelaajaa, neljäskin 16:een.

Muuta:
Daniel Mullings (9/7/7 syöttöä/3 riistoa/+2) on Seppälän lailla mainiolla pelipäällä ja kanukki kunnostautuu monella osa-alueella. Topias Palmin (12/3/-7) röyhkeä hyökkäyspeli laitetaan myös ilolla merkille.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus
> Kuvasatoa (FIBA.Basketball)
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Seuraava ottelu:

Lauantaina kotikentällä alkaen klo 14, jolloin kohdataan kautta aikain ensimmäistä kertaa Ura Basket Kaarinasta.


Ryan Wright iskee 19 pistettä hyvillä heittoprosenteilla. Kuva: FIBA.Basketball.