Gamebox: FIBA Europe Cup (RS): Kataja Basket – Bakken Bears (DEN) 82-85


FIBA Europe CupBakken Bears

Loistava taistelu ei aivan riitä. Jarekious Bradley palaa kentille ja repii levypalloja seuraennätyksen edestä.

Otteluennakko

”Vain voitto kelpaa Kataja Basketille – Yhä kaatamaton tanskalaisjätti Bakken Bears joukkueen tähtäimessä LähiTapiola Areenalla”


 

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Bakken Bears (DEN)
Aika: 20.11.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 82-85 (21-20, 16-31, 23-11, 22-23)

Asetelma:
FIBA Europe Cupin alkulohkon viides ottelu. Katajalla on edessään pakkovoiton paikka sikäli mikäli jatkolohkopaikasta halutaan haaveilla. Aapeli Alanen ja Joni Herrala ovat alaraajavammojen vuoksi sivussa. Earvin Morris ei ole vielä edustuskelpoinen. Bears on voittanut joukkueiden kaikki viisi edellistä kohtaamista.

Ratkaisu:
Loistavasti pitkältä takamatkalta voittotaisteluun nouseva Kataja osoittaa, että joukkue kuuluu näihin peleihin. 12 pelaajan laaja, urheilullinen ja vahva Bears-miehistö näyttää ennen puoliaikaa varmalta voittajalta, mutta niin vain saavat pahasti vajaamiehiset joensuulaiset peliinsä vielä yhden lisävaihteen. Etenkin levypallopeli toimii mikä takaa nopeat, tuloksekkaat siirtymiset. Loppu mennään piste pisteestä ja niillä hetkillä tanskalaisten vahvuus ja kylmäpäisyys on astetta parempi.

MVP:
Ryan Evans, Bakken Bears:
(30 peliminuuttia)
21 pistettä (pelitilanneheitot 9/14 (3 pisteen heitot 1/3), vapaaheitot 2/2)
5 levypalloa
3 syöttöä
1 menetys
1 riisto
+- -luku +10
teholuku 24

Huipputyylikäs laituri toistaa tempun, jonka teki Katajalle myös ensimmäisessä kohtaamisessa. Kun hän viimeksi laittoi palloa pussiin lähes pysäyttämättömillä kakkosillaan ottelun lopussa, on amerikkalainen tänään samassa vireessä heti alussa. Bears karkaa tahdittamanaan pitkälle karkumatkalle, jonka kuromiseksi Kataja joutuu käyttämään kaiken osaamisensa ja tarmonsa.

Tilastopoimintoja:
Levypallot kirjataan Katajalle peräti 47-36 (20 hyökkäyslevypalloa) ja isännät tekevät ns. toisista yrityksistä 25 pistettä, Bears 12.

Tanskalaisten ”penkkimiesten” tuomat 33 pistettä (Katajalla 17) alleviivaa joukkueen tasaisuutta.

Muuta:
Kaksikko Omar Calhoun (26/8/3 syöttöä/-11) – Jarred Ogungbemi-Jackson (21/7/6 syöttöä/-11) pelaa toisen huikean euro-ottelun putkeen. Jarekious Bradley (11/15) palaa kentille ja näyttää osaamistaan levypallopelissä. 15 levypalloa on seuraennätys kansainvälisissä peleissä.

Valtteri Mervolan (0/0/+4) miehekkäät minuutit (6,5) Katajan kirivaiheessa tuskin jättävät ketään joukkueen tekemisistä kiinnostunutta kylmäksi.

> Ottelutilasto
> Kuvasatoa (Miska Photography)

Seuraava ottelu:
Perjantaina Joensuussa Shawn Huffia ja Helsinki Seagullsia vastaan.