Gamebox: FIBA Europe Cup (RS): Aris (GRE) – Kataja Basket 70-79


FIBA Europe CupAris

Kataja kirjoituttaa jälleen kerran ainutlaatuista Suomi-koripallohistoriaa: ensimmäinen seurajoukkuepeleissä otettu vierasvoitto Kreikan maaperällä!

Ottelusta

Ottelu: Aris (GRE) – Kataja Basket
Aika: 17.10.2018
Paikka: Nikos Galis Hall, Thessaloniki, Kreikka
Lopputulos: 70-79 (29-16, 13-26, 11-16, 17-21)

Asetelma:
FIBA Europe Cupin lohkovaiheen avausottelu. Kapteeni Matias Ojala on jäänyt kotimaahan parantelemaan kuntoaan. Kataja on kovassa paikassa, sillä yksikään suomalaisjoukkue ei vielä tähän päivään mennessä ole pystynyt voittamaan euro-ottelua Kreikan maaperällä.

Ratkaisu:
Historiallisen katsauksen alkuun huonot uutiset: vapaaheittopeli jatkuu heikkona (10/17) ja niska on loppua kohden taittua lopullisesti Arisin repimiin hyökkäyslevypalloihin (kaikkiaan peräti 20).

Kataja rakentaa suomalaiskoriksen näkökulmasta käsittämättömän hienon lopputuloksen kolmella asialla: 1) Se ei hätkähdä Arisin kovaa alkua, jolloin isäntien liike ja fysiikka näyttävät olevan aivan liikaa. 2) Joensuulaisten joukkuekemiat, taistelutahto ja usko omaan tekemiseen ovat niin vahvoja, että kreikkalaisia ei suostuta päästämään helpolla ja niin vain 3) jo toisella 10-minuuttisella alkaa myös Kataja-pelaajien osaamisesta näkyä merkkejä. Onnistumiset ovat kuin sytykettä ja lopussa joensuulaisilla on jopa varaa pelata johtoasemassa aikaa pois.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: (30 peliminuuttia) 12 pistettä (pelitilanneheitot 6/10, vapaaheitot 0/1)/7 levypalloa/3 syöttöä/2 menetystä/3 riistoa/2 torjuntaa/+- -luku +14 (kentän paras)/teholuku 20

Yksi ammattilaisuransa suvereeneimmista esityksistä, ilman Kataja-lasejakin Euroliiga-tason otteet. Ei anna Aris-pelaajille hetken rauhaa, löytää itsensä hämmentämästä aina sieltä missä tapahtuu. 10+

Avainpelaaja, Aris:
Michale Kyser: (20 peliminuuttia) 17 pistettä (pelitilanneheitot 8/11, 3 pisteen heitot 1/1)/6 levypalloa/1 syöttö/1 menetys/1 riisto/1 torjunta/+- -luku -3/teholuku 22 (kentän paras)

Nousee lopussa joukkueensa ykkösnimeksi. Iskee liukuhihnalta kovia koreja Arisin ajaessa kiinni Kataja-etumatkaa.

Tilastopoimintoja:
Välillä hurjalta näyttänyt levypallotilasto kaunistuu lopussa lukemiin 44-41 isännille. Hyökkäyslevyt 20-15.

Aris on Katajan tapaan todella kehno vapaaheittoviivalla (9/20 = 45 %) ja menetyksetkin lähes tasataan lopulliseen tilastoon (Aris 12 – Kataja 13).

Katajan huikeasta oman korinalustan suojelemisesta kertoo varsinkin Arisin kahden pisteen heittoprosentti 44 (20/45).

Muuta:
Jokainen 10 joensuulaisesta käy kentällä ja jokainen onnistuu.

Parivaljakko Vincent Simpson (13/2/7 syöttöä/+8) – Ilari Seppälä (9/2/+1) nostaa muun joukkueen mukana tasoaan pitäen hyökkäysrivit suorassa, osumia tulee molemmille tärkeillä hetkillä.

Laiturit Topias Palmi (11/2/+2) ja Rahlir Hollis-Jefferson (8/6/+5) ovat paitsi koko ajan vaarallisia iskevät muutaman highlight-tason suorituksen. Siinä missä Palmi nousee upeasti alun vaikeuksistaan peliin pitää Hollis-Jefferson Katajaa pystyssä hankalalla ensikympillä.

Isot miehet Tommi Huolila (6/6/1 torjunta/+6), Ryan Wright (11/5/+3) ja Samuli Vanttaja (9/7/+10) yllättävät kenties eniten. Upeaa taistelua ja Aris-penkin masentamista kerta toisensa perään. Priceless!

> Ottelutilasto
> Ottelu kokonaisuudessaan (video) (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> FIBA.Basketball

Seuraava ottelu:

Korisliiga jatkuu lauantaina Uudessakaupungissa.


Samuli Vanttaja esittää muun joukkueen tapaan huikeita otteita. Kuva: FIBA.Basketball.