Gamebox: FIBA Europe Cup (QR1): University of Tartu (EST) – Kataja Basket 78-72


FIBA Europe CupUniversity of Tartu

Kataja lähtee viikon päästä pelattavaan kotiotteluun kuuden pisteen takamatkalta.

Otteluennakko

”Vahva usko lohkopaikkaan” (1.10.2019)

”Kataja Basketilla mahdollisuus kirjoituttaa tulevana syksynä suomalaista koripallohistoriaa – Seurahistorian kahdeksas europelikausi alkaa kamppailulla virolaista Tarttoa vastaan” (KatajaBasket.fi 24.7.2019)


 

Ottelusta

Ottelu: University of Tartu (EST) – Kataja Basket
Aika: 02.10.2019
Paikka: Tartu Ülikooli Spordihoone, Tartto, EST
Lopputulos: 78-72 (19-17, 19-14, 17-19, 23-22)

Asetelma:
FIBA Europe Cupin ensimmäisen ja ainoan karsintakierroksen kaksiosaisen otteluparin avaus. Lohkopaikka irtoaa kahden ottelun yhteistuloksella. Tartto palaa kansainvälisille kentille yhden kauden tauon jälkeen, Kataja puolestaan aloittaa jo kahdeksannen peräkkäisvuotensa europarketeilla.

Ratkaisu:
Virolaiset pelaavat sitä ”tyypillistä virolaista koripalloa”, jonka joukkueen kolme liettualaisvahvistusta ovat myös hyvin omaksuneet. Kataja ei pysty vastaamaan liikkuvuuteen, heittopeliin, kokoeroon ja jatkuvaan hämmentämiseen kuin ajoittain. Kun oma heittopeli takkuaa aivan liikaa, on kotivoitto selviö. Jos ja kun focus saadaan viikon päästä kohdilleen, käsien levittely ja tuomarien kanssa keskustelu vähemmäksi ja koko ajan lisääntyvä yhdessäolo kantaa odotettua hedelmää, kaatuu Tartto Joensuussa varmasti.

MVP:
Robert Valge (34 peliminuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 9/12 (3 pisteen heitot 3/4))/2 levypalloa/2 menetystä/1 riisto/+- -luku +6/teholuku 19

Nuori mies yllättää ainakin vieraskatsomon tarkalla heittopelillään. Pelissä nähdään jakso, jolloin Valgea ei saada kiinni juuri mitenkään – sukka heiluu läheltä ja kaukaa.

Ottelutilasto:
FIBA.Basketball

Kuvasatoa:
FIBA.Basketball
University of Tartu @ Facebook
Postimees.ee

Seuraava ottelu:
Korisliiga jatkuu jo perjantaina Helsingin Kisahallissa (Seagulls), jonka liepeille joensuulaiset jäävät jo torstaina heti Virosta kotimaan kamaralle kotiuduttuaan.