Gamebox: FIBA Europe Cup (QR1): Kataja Basket – Rosa Radom (POL) 86-65


FIBA Europe CupRosa Radom

Otteluennakko

”Europelikausi käynnistyy torstaina kotikentällä puolalaista Rosa Radomia vastaan – ’Kaikki jätettävä kentälle’ ” (KatajaBasket.fi 18.9.2018)


 

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Rosa Radom (POL)
Aika: 20.09.2018
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 86-65 (29-14, 25-14, 14-14, 18-23)

Ratkaisu:
Valmennuskaksikko StenVirtanen käyttää rohkeasti jo ottelun puoliväliin mennessä 10 pelaajaa ja kun heistä jokainen on asennoitunut kovaan koitokseen oikein, tipahtavat puolalaiset yllättävän nopeasti kyydistä. Stenin alleviivaamia taka-askelia ei todellakaan oteta. Jälkimmäisellä puolikkaalla myös yhdestoista sisään tuleva pelaaja, Atte Perttu, lyö vieraiden kiukaaseen löylyä oikein kunnolla ja loppua kohden jännitetäänkin enää piste-eron suuruutta.

Avainpelaaja, Kataja:
Ryan Wright: 20 pistettä (pelitilanneheitot 10/11, vapaaheitot 0/1)/7 levypalloa/2 riistoa/+- -luku +23/teholuku kentän paras, 27

Etukäteen mietittynä ehkä epävarmin kortti Stenin pakassa. Osoittaa kuitenkin kaikki ennakkoarvailut turhiksi, on heti lähdöstä tulta ja tappuraa. Upea ottelu.

Avainpelaaja, Rosa Radom:
Obie Trotter: 11 pistettä (pelitilanneheitot 4/13, 3 pisteen heitot 1/2, vapaaheitot 2/2)/5 levypalloa/3 syöttöä/4 menetystä/1 riisto/+- -luku -12/teholuku 7

Pelätty takamiestaituri hyytyy Daniel Mullingsin ja Rahlir Hollis-Jeffersonin käsittelyssä. Lehdistötilaisuudessa jopa epäusko valtaa mielensä, kun hän kertaa kokemaansa yllätystä sen suhteen kuinka ”Kataja sai heiltä lähes kaiken pois”. Ex-ToPo-pelaaja on joka tapauksessa edelleen erinomaisessa kunnossa, joten Puolassa kanssaan on oltava varmuudella vieläkin tarkempana.

Tilastopoimintoja:
Kataja hallitsee levypalloja 44-36 ja hakee peräti 17 irtopalloa hyökkäyskorilta. Rosa Radom heittää silminnähden heikosti, esimerkiksi kolmoset osuvat vain 25-prosenttisesti (4/16). Menetyksiä vieraille kirjataan myös runsaasti, 19 (Katajalle 14).

Muuta:
Paikka toiselle kierrokselle ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella ja Katajalla on nyt siis 21 pisteen etumatka.

> Ottelutilasto

> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> Miska Korpelainen
> Katariina Ojala
> Karjalainen.fi

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup -karsinnan ensimmäisen vaiheen toinen osaottelu Puolassa tulevana keskiviikkona.


Daniel Mullings liitää entiseen malliin! Kuva: FIBA.Basketball