Gamebox: FC Porto (POR) – Kataja Basket 86-90


FIBA Europe CupFC Porto

Kataja varmistaa jatkopaikan kun pelaamatta on vielä yksi alkulohkokierros.

Ottelusta

Aika ja paikka:
15.11.2017 klo 22:30, Pavilhao Dragao Caixa, Porto, Portugali

Asetelma:
Kataja varmistaisi voitolla paikan jatkopeleissä. FC Porto hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan ja on sekin jalka jatkolohkon oven välissä. Joensuussa pelattu kohtaaminen päättyi 88-84.

Alexit Marzette ja Murphy sekä Vesa Mäkäläinen puuttuvat Kataja-kokoonpanosta, Porto saa mukaan kaikki avainpelaajansa.

Pelijaksot:
24-22, 16-30, 27-27, 19-11

Ratkaisu:
Valmistautuminen otteluun on kaikesta päätellen onnistunut napakymppiin. Kirjaimellisesti jokainen kentällä käyvä pelaaja tuo jotakin hyvää yhteiseen kekoon ja jos jätetään ottelun päätösminuutit huomioimatta, mustia hetkiä ei koeta juuri lainkaan. Pallo liikkuu, miehet liikkuvat minkä johdosta hyviä ratkaisupaikkoja riittää. Porto joutuu Katajan energisen menon sivustakatsojaksi ja se on juuri sitä mihin usein pyritään mutta mihin etenkin vieraskentällä harvoin ylletään. Omassa päässä isot pelaajat uhraavat kroppaansa mitään säästämättä ja pienemmät ovat aktiivisina syöttölinjoilla pysyen toisaalta riittävän hyvin omien vartioitaviensa etupuolella.

Korkki poksahtaa pikästä aikaa auki ja sekä joukkue että kannattajat saavat nauttia upeista suorituksista kerta toisensa perään.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Bejarano: 26 min: 15 pistettä (pelitilanneheitot 5/8, 3 pisteen heitot 3/5, vapaaheitot 2/2), 5 levypalloa, 1 syöttö, ei menetyksiä, 2 riistoa, teholuku 20, +- -luku +5

Vaikka on äärimmäisen vaikea nostaa yhtä nimeä esille, on juuri Bejarano kenties se pelaaja, jonka hurmos kahdella ensi jaksolla parhaiten siivittää joukkuetta karkumatkalle tuoden samalla roppakaupalla itseluottamusta. Erittäin aktiivista pelaamista, taistelua molemmissa päissä kenttää.

Avainpelaaja, FC Porto:
Marcus Gilbert: 33 min: 23 pistettä (pelitilanneheitot 8/11, 3 pisteen heitot 4/7, vapaaheitot 3/4), 5 levypalloa, 1 syöttö, 3 menetystä, 2 riistoa, 3 torjuntaa, teholuku 27, +- -luku +3

Porton vaarallisin pelaaja paperilla ja kentällä. Atleettinen laituri, joka osaa sekä heittää kaukaa että ajaa tuloksekkaasti korille. Äärimmäisen vaikea pideltävä ja juuri hän piinaa Katajaa päätösminuutille saakka.

Tilastopoimintoja:
Selkeä häviö levypallokamppailussa (21-34) ei lopulta haittaa, sillä 10 riistolla ja vain 8 menetyksellä paikataan tätä osa-aluetta yhdessä mainion heittopelin (kakkoset 64 %, kolmoset 52 %) kanssa.

Muuta:
Duo Seppälä (14/5 s./-6) – Pitts (16/8 s./+8) on takakentällä erinomainen. Wesley Saunders (15/6/+4) pelaa vahvasti ollen totutusti tehokas monella osa-alueella. Tim Williams (14/3/-3) onnistuu kenties parhaiten lyhyen Kataja-historiansa aikana: erinomaista puolustuspeliä, liikkuvaa hyökkäämistä. Tommi Huolila (2/1/+9) ja Jesse Niemi (8/1/+5) ovat jopa kullanarvoisia, sillä molemmilla on kaikki pelissä ja kumpikin onnistuu upeasti. Atte Pertun (6/0/-2) piiska iskee ottelun alkupuolella tehokkaasti kolmen pinnan viivan takaa.

> Ottelutilasto
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> FIBA.com

Muualla:
”Koville otti, mutta Kataja eteni jatkolohkovaiheeseen” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
KTP isännöi Korisliiga-kamppailua jo perjantaina Karhuvuoressa.


Ilari Seppälä pelaa muun joukkueen tapaan hienon ottelun. Kuva © FIBA.Basketball.