Gamebox: Espoo United – Kataja Basket 82-60


Espoo United

Ottelusta

Aika ja paikka:
24.3.2018 klo 17, Tapiolan Urheiluhalli, Espoo

Poissaoloja:
Espoo United: –
Kataja: Emil Djeen, Alex Murphy

Asetelma:
Runkosarjakauden viimeinen vieraspeli. Neljäs kohtaaminen, voitot joensuulaisille 2-1. United (kotisaldo 8-11, sarjasijoitus 9.) on pakkovoiton edessä: mikäli se häviää yhdenkin jäljellä olevista kolmesta runkosarjaottelustaan, jäävät pudotuspelit haaveeksi. Kataja (vierassaldo 8-11, sarjasijoitus 6.) tavoittelee edelleen kotietua pudotuspelien avauskierrokselle, mutta siihen yltäminen ei ole enää ns. omissa käsissä.

Erityisen ilahduttavaa on nähdä Vesa Mäkäläisen tekevän paluun kokoonpanoon lokakuussa sattuneen loukkaantumisen jälkeen. Myös muutaman viikon sivussa ollut Ilari Seppälä on jälleen pelikunnossa.

Pelijaksot:
16-8, 22-18, 19-19, 25-15

Ratkaisu:
Espoossa nähdään jostakin syystä äärimmäisen heikko Kataja. Heitto on tipotiessään ja ensimmäisistä 26 kolmen pisteen heitosta vain yksi(!) osuu. Puolustuslevypallopelissä ollaan liian pehmeitä eikä palloscreen-puolustus toimi. Kaikesta huolimatta joukkue pelaa päätösjaksolla hetken voitostakin, kunnes uskomattoman epätarkkana jatkuva kaukoheittopeli vesittää taistelun lopullisesti.

Avainpelaaja, Kataja:

Avainpelaaja, Espoo United:
Jeb Ivey: (32 minuuttia) 8 pistettä (pelitilanneheitot 3/8 (3 pisteen heitot 1/3), vapaaheitot 1/2)/3 levypalloa/10 syöttöä/3 menetystä/2 riistoa/+- -luku +24/teholuku 14

Pilkkoo Katajan palloscreen-puolustuksen palasiksi käyttäen hyväksi ennen kaikkea Kenneth Simmsin (12/12/2 s./2 riis./1 tor./-16) passiivisuutta. Sovittua tai ei, mutta Iveyn tasoinen pelaaja ei paljoa tilaa ja aikaa tarvitse – ja tänään tarjolla on molempia.

Tilastopoimintoja:
Kataja kivittää kolmoset lopulta 4/34 (11 %).

Muuta:
Vesa Mäkäläisen (2/3/-22) otteissa näkyy pitkä tauko. Yrittämisen puutteesta kapteenia ei voi syytellä. Myöskään Ilari Seppälä (0/1/-12) ei saa missään vaiheessa ”konetta” totutusti käyntiin.

Eric Garcia (8/2/6 s./2 riis./-8) herättää päätösjaksolla kahdella peräkkäisellä kolmosellaan hieman toiveita, mutta sortuu pian muun joukkueen tapaan kolistelemaan rautoja. Tommi Huolila (6/5/-2) aloittaa vahvasti, mutta katoaa pelin vanhetessa jonnekin. Daniel Bejarano (13/1/-15) on alkupuolella kohtuuhyvä Iveya puolustaessaan, mutta peli-ilonsa katoaa huonon heittopelin myötä.

Wesley Saunders (19/8/2 s./2 riis./2 tor./-23) on lähinnä parasta tasoaan. Hän on tänään taidollisesti niin paljon edellä muuta joukkuetta että se antanee valmennusjohdolle aika lailla mietittävää.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Espoo United @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Joensuussa Tampereen Pyrintöä vastaan.