Gamebox: Bisons Loimaa – Kataja Basket 76-89


Bisons

Jesse Niemi ja Tommi Huolila tuovat kentälle tullessaan huomattavasti ryhtiä puolustukseen ja todellinen yllättäjä Johannes Lasaroff piristää silminnähden ensin hyökkäyspäätä, myöhemmin hän osoittaa olevansa saamansa vastuun arvoinen myös puolustustehtävissä.

Ottelusta

Pelijaksot:
17-17, 28-16, 10-29, 21-27

Ratkaisu:
Ilman Teemu Rannikkoa, Trevis Simpsonia ja Tony Easleya matkassa oleva Kataja on ensimmäiset kaksi jaksoa heikko niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Varsinkaan paljon peliaikaa saavat kotimaiset nimet eivät tuolloin osu hyvistäkään paikoista ja puolustuksessa hävitään tilanteita tuon tuostakin. Jesse Niemi (2/5/2 riis./teholuku 4/plus-miinus -luku +12) ja Tommi Huolila (8/5/2 s./1 tor./teholuku 11/kentän paras plus-miinus -luku, +19) tuovat kentälle tullessaan huomattavasti ryhtiä jälkimmäiselle osa-alueelle ja todellinen yllättäjä Johannes Lasaroff (0/1/1 riis./teholuku 2/+18) piristää silminnähden ensin hyökkäyspäätä, myöhemmin hän osoittaa olevansa saamansa vastuun arvoinen myös puolustustehtävissä.
Kolmannella jaksolla Kataja nousee takamatkalta isäntien rinnalle ja ohi ja tuolloin koko joukkue on selvittänyt alkupuolen vaikeudet – pallo löytää tiensä koriin myös niistä paikoista, jotka ennen taukoa missattiin. Lamayn Wilson (33/4/3 s./teholuku 29/+14) on aivan hurjassa heittovireessä alusta loppuun, lopputuloksena uusi henkilökohtinen piste-ennätyksensä Korisliigassa. Tommy Scrubb (24/9/4 s./1 tor./teholuku 33/+15) säestää hyvin ja näiden kahden johtohahmon takana Marius Van Andringa (8/6/5 s./teholuku 3/-1) ja Atte Perttu (6/1/teholuku 5/+-0) naulaavat kovia heittoja sisään samalla kun Huolila ja Niemi luutivat edelleen puolustuksen lukkoina.
Bisonsin ykköset ovat odotetusti Tuukka Kotti (28/15/5 s./2 riis./2 tor./teholuku hurja 42/+-0) ja Ronnie Clark (15/9/2 riis./teholuku 8/-16). Aina supertyylikkäiden Wilsonin ja Clarkin kaksintaistelu on yksi matsin herkkupaloista. Wilsonin ”pöljä päivä” on lopulta liikaa Clarkille, joka tyytyy kohtaloonsa kera muun biisonilauman.

Muuta:
Kataja yltää ilman Rannikkoakin komeaan 21 koriin johtavaan syöttöön.
Bisonsin 18 pallonmenetyksestä useampi kuuluu osastolle ”pakottamaton virhe” eli ovat silkkaa huolimattomuutta.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)
> Sarjataulukko (Korisliiga.fi)

Videot:
> Highlights (Bisons @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Bisons @ YouTube)

Muualla:
”Katajan ryhtiliike riitti voittoon Loimaalla” (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu:
Runkosarja päättyy lauantaina kotiotteluun Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.